UPDATE Alertă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. 24 de copii au fost evacuați

În această seară s-a declanșat o alertă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara după ce s-a observat fum ieșind dintr-o cameră tehnică. Camera s-ar afla într-o clinică de lâgă spital.

Managerul spitalului a declarat pentru digi24 că intervenția pompierilor a fost promtă și că este o criză rezolvată. Din primele informații ar fi fost vorba despre o instalație de aer comprimat, care a suferit o defecțiune tehnică.

Autoritățile au decis evacuarea copiilor internați până la soluționarea cauzei, iar echipajele intervin chiar în aceste momente. În total 24 de copii au fost evacuați.

Deocamdată nu au venit comunicări oficiale din partea echipelor de intervenție dar vom reveni cu mai multe detalii.

Deși o parte dintre pacienți au fost transferați, în seara aceasta se vor întoarce la spital, potrivit informațiilor oferite de managerul spitalui, conform sursei citate.

Informațiile au fost confirmate și de Ministerul Sănătății:

„În această seară, în camera tehnică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara au existat degajări de fum la echipamentul electric al unui compresor. Au fost evacuați în siguranță 25 de copii, 20 de aparținători și 14 cadre medicale. Pompierii au acționat pentru ventilarea spațiilor iar în urma verificărilor, s-a constatat că nu există niciun pericol. Copiii se vor reîntoarce în saloane.”

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare