ALERTĂ METEO: ANM a ANUNȚAT cod GALBEN de furtuni violente

alerta calatorie irlanda
sursa foto: accentmedia.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţăt că, începând de duminică după-amiază intră în vigoare o avertizare cod galben de torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Mai exact, informarea meteo este valabilă până pe 21 mai, ora 22,00, iar Codul galben are ca interval de valabilitate 19 mai, ora 16,00 – 20 mai, ora 06,00

Potrivit ANM, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

În Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Oltenia, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp, potrivit unui comunicat al ANM.

Mai mult, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, mai spun meteorologii, potrivit sursei precizate.