ALERTĂ METEO / COD ROȘU de furtuni și ploi torențiale – în GRECIA

cod rosu

Atenționare de călătorie în Republica Elenă – Cod roşu de furtuni și ploi torențiale, a anunțat MAE printr-un comunicat de presă de ultimă oră.

  • Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat prin care informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie a emis cod roșu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de 10 iulie 2019 până pe data de 12 iulie 2019, respectiv furtuni puternice și ploi torențiale.

salonic greciaConform aceleiași surse, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena:

+302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

”De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.”, a mai precizat MAE în comunicat.

Doi cetăţeni români, un băiat de 8 ani și o femeie, au murit după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki ) s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme (vânt foarte puternic, ploaie şi grindină) care au afectat miercuri seara nordul Greciei, informează Reuters citat de antena3.ro

BREAKING NEWS / Doi români și-au pierdut viața în Grecia, din cauza unei furtuni