marți, august 9, 2022

Alexandru Muraru (PNL): Istoria comunismului românesc să fie introdusă ca disciplină obligatorie

Deputatul PNL Alexandru Muraru a declarat că istoria comunismului românesc ar trebui introdusă ca disciplină obligatorie în liceu, afirmând că acestă inițiativă ar fi ”cea mai adevărată şi profundă condamnare a comunismului, a crimelor şi abuzurilor sale”.

”Această disciplină trebuie să se regăsească în noua lege a Educaţiei. Azi mai mult ca niciodată, în contextul invaziei ruse, a războiului hibrid pe care Rusia îl poartă în ţările NATO, în contextul în care avem nevoie de o naraţiune puternică care să întărească România de mâine, studierea de către elevii de liceu a istoriei comunismului, o disciplină separată de ceea ce se întîmplă la ora de istorie, este o chestiune obligatorie. După 32 de ani de la prăbuşirea comunismului, generaţiile de mâine trebuie educate în spiritul democraţiei, a valorilor, libertăţii şi a combaterii formelor de falsificare a istoriei”, a declarat deputatul PNL Alexandru Muraru, potrivit unui comunicat de presă.

România trebuie să înceapă un proces amplu de a-i educa pe cei născuţi după 1989.

”Această educaţie va contribui masiv în respingerea formelor de autoritarism şi a nostalgiilor, transformate în proiecte politice toxice. Istoria comunismului românesc ar fi ca disciplină obligatorie cea mai adevărată şi profundă condamnare a comunismului, a crimelor şi abuzurilor sale”, a adăugat liberalul Alexandru Muraru.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner