vineri, februarie 23, 2024

Alexandru Rafila: Vom ajunge la 100.000 de persoane infectate pe săptămână

Reprezentantul României la ONU, Alexandru Rafila, a avertizat joi că numărul de persoane infectate cu noul coronavirus va fi de 100.000 pe săptămână.

”Numărul persoanelor care au trecut prin boală, la care se găsesc anticorpi, este de circa 10 ori mai mare decât numărul de cazuri diagnosticate. Deci nu e o situație specifică României, e o situație generală și probabil și noi în momentul de față avem între 2 și 3 milioane de oameni din această țară care au trecut deja prin boală„, a declarat Rafila, citat de antena3.ro.

Medicul spune că cea mai corectă evaluare a numărului de cazuri, nu este a numărului de cazuri întregistrate într-o singură zi, ci a unui număr de cazuri înregistrate săptămânal.

„Ați văzut că sunt diferențe mari între weekend și timpul săptămânii, diferențele sunt generate de nivelul testării, atunci cel mai bine este să adunăm cazurile dintr-o săptămână. Probabil că acum sunt puțin peste 50,000 de cazuri pe săptămână, 50,000 – 60,000 de cazuri, și probabil că o să ne îndreptăm săptămânal către 100,000 de cazuri, fără să am niciun fel de certitudine că așa va fi. Dar dacă acest trend crescător se va menține, cu siguranță o astfel de situație nu trebuie exclusă”, a declarat Alexandru Rafila.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner