Algeria va prezenta la ONU o rezoluţie care cere încetarea atacurilor de la Rafah

Algeria va prezenta un proiect de rezoluţie în Consiliul de Securitate al ONU care solicită încetarea imediată a focului în Fâşia Gaza, relatează DPA şi AFP, potrivit Agerpres.

Consiliul a organizat marţi o reuniune de urgenţă, în urma atacului aerian mortal de duminică al Israelului lângă Rafah, în sudul Fâşiei Gaza.

Reuniunea de urgenţă a fost solicitată de Algeria şi susţinută de Slovenia.

După reuniune, ambasadorul Algeriei la ONU, Amar Bendjama, a anunţat că ţara sa va transmite celorlalţi membri ai Consiliului un „text scurt, un text clar, pentru a opri masacrul de la Rafah”.

Rezoluţia Algeriei cere încetarea imediată a ofensivei militare şi un armistiţiu în Fâşia Gaza, conform unui draft pus la dispoziţia DPA şi AFP. Organizaţia militantă palestiniană Hamas este, de asemenea, chemată să elibereze toţi ostaticii.

Ambasadorul algerian nu a precizat când speră să poată supune la vot proiectul de rezoluţie, dar mai mulţi diplomaţi au declarat pentru DPA că unii membri ai Consiliului vizează un vot încă de miercuri. S-a speculat că SUA s-ar putea opune prin veto unui vot.

Algeria a cerut luni o reuniune de urgenţă a Consiliului, la o zi după ce un atac israelian nocturn la Rafah a incendiat corturile ocupate de palestinieni într-o tabără pentru persoane strămutate, făcând 45 de morţi şi 249 de răniţi, conform Ministerului Sănătăţii din Gaza.

De atunci, Apărarea Civilă a Fâşiei Gaza a anunţat marţi moartea a 21 de persoane într-un alt atac israelian asupra unei tabere pentru persoanele strămutate din sudul teritoriului palestinian.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare