Alianța 2020 USR-PLUS: Iohannis să nu accepte nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru funcția de ministru al Justiției

usr plus

Dacian Cioloș și Dan Barna, liderii Alianței USR-PLUS, îi cer președintelui Klaus Iohannis să nu accepte nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru funcția de ministru al Justiției, despre care spun că este unul dintre autorii asaltului PSD împotriva Justiției, „un impostor fără pregătire juridică temeinică, o bătaie de joc pentru această funcție atât de importantă în statul român”.

„Nicolicea este direct responsabil pentru eliberarea din pușcării înainte de termen a peste 14.000 de infractori, printre care tâlhari periculoși și violatori, dintre care 700 s-au întors înapoi la închisoare după comiterea unor noi infracțiuni.

Acest om în această poziție este un real pericol pentru siguranța famililor noastre și pentru sistemul juridic din România. Nominalizarea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției are un singur scop, adoptarea ordonanțelor de urgență care îl scapă pe Liviu Dragnea de condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul numirilor fictive. Alianța USR-PLUS va face totul pentru a ne asigura că Liviu Dragnea nu va reuși să scape de lege”, spune Alianța 2020 USR-PLUS, printr-un comunicat.