Alianţa PSD-PNL se situează pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile europarlamentare

Intenţia de vot pentru consiliile locale plasează PSD la 29%, PNL la 27,6%, AUR la 14,5%, Alianţa Dreapta Unită, 12,7% arată datele din cel mai recent sondaj INSCOP.

PNL și PSD, la peste 40% la europarlamentare, în intenția de vot. Peste 60% dintre cei chestionați au declarat că merg la vot

Prima poziție în intenția de vot la alegerile europarlamentare este ocupată de alianţa PSD-PNL, conform celui mai recent sondaj INSCOP. Urmează AUR cu 17,5% şi de Alianţa Dreapta Unită cu 14,1%.

În cazul alegerilor locale, intenţiile de vot pentru consiliile locale plasează PSD pe prima poziție, cu 29%, PNL pe locul doi, cu 27,6%, AUR, 14,5%, Alianţa Dreapta Unită, 12,7%. Așadar, podiumul arată aceeași preferință pentru cele două partide aflate la putere.

62,9% dintre cei chestionaţi declară că vor merge în mod sigur la vot, în urcare față de luna aprilie când procentul acestora a fost de 59,2%.

”În ultima lună nu se observă modificări spectaculoase în intenţia de vot a românilor rezidenţi în ţară pentru alegerile europarlamentare şi locale, posibil şi pe fondul unei campanii electorale foarte discrete. Sondajul INSCOP din luna mai întăreşte concluziile principale anterioare: Suma voturilor PSD şi PNL la alegerile locale este semnificativ mai mare decât scorul Alianţei electorale PSD-PNL la alegerile europarlamenare care domină clasamentul, AUR a coborât sub pragul de 20%, apropiindu-se de 15%, scorul cumulat AUR şi SOS România este undeva la 20%, iar Alianţa Dreapta Unită creşte, dar foarte lent. Partidele mici care au depus liste pentru alegerile europarlamentare obţin rezultate foarte slabe, sub nivelul celor patru candidaţi independenţi înscrişi pe buletinul de vot. Rezultatele alegerilor pot fi influenţate de eventuale evoluţii ale campaniei electorale din ultimele două săptămâni, dacă aceasta va deveni mai dinamică. Un factor important va fi şi votul din diaspora care va influenţa scorurile finale ale partidelor”, declară Remus Ştefureac, director INSCOP Research.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda agenţiei de presă News.ro, în perioada 20 – 25 mai 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice), pe un eșantion de 1100 de persoane.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare