Alina Gorghiu: Din Washington, am transmis azi un mesaj clar: creșterea numărului de femei în domenii de securitate este o alegere pentru un viitor cu mai puține războaie

Ministra Justiției, Alina Gorghiu anunță că din Washington a transmis azi un mesaj clar: creșterea numărului de femei în domenii de securitate este o alegere pentru un viitor cu mai puține războaie. 
  • ”Din Washington, am transmis azi un mesaj clar: creșterea numărului de femei în domenii de securitate este o alegere pentru un viitor cu mai puține războaie
Am cerut ca justiția să ocupe un rol central în eforturile internaționale de a implementa agenda „Femeile, Pacea și Securitatea”. Ce încurajează oamenii să depășească trauma războiului este speranța că se va face dreptate. În Ministerul Justiției, peste 70% din angajați sunt femei. Femeile definesc justiția din România și este un lucru bun.
Însă efortul de a avea mai multe femei în domenii legate de securitate este național. Suntem stat NATO care alocă 2,5% PIB pentru apărare. O parte merge în implementarea agendei FPS. În curând, vom adopta a doua Strategie Națională pentru implementarea agendei FPS (2024-2028).
Mulțumesc Departamentului de Stat SUA pentru invitația de a avea o intervenție la masa-rotundă pe tema „Femeile, Pacea și Securitatea”. Este o temă a mea de suflet. Și lupt deja de peste 20 de ani pentru ca, în România, să existe egalitate între femei și bărbați, din toate punctele de vedere!”, spune Gorghiu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare