joi, februarie 22, 2024

Alina Gorghiu invită românii să viziteze județul Argeș: ”Avem destinații ideale pentru turism ecumenic” – VIDEO

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, prezentă la deschiderea Târgului de Turism de la Romexpo, i-a invitat pe români să vizitețe județul din care provine, Argeș, prezentând câteva dintre obiectivele turistice.

Alina Gorghiu provine din judeţul Argeş și a dat exemplul acestui judeţ, arătând că, deşi este judeţul cu cei mai înalţi mulţi din ţară, nu are o pârtie pentru schi.

”Argeșul este județul cu cei mai înalți mulți din țară, dar nu există o pârtie pentru schi. Eu sper ca această situație să fie corectată. Pârtia Molivișu trebuie să fie prioritate”, a completat președintele Senatului.

Ea regretă că județul din care provine nu are stand la a 46-a ediţie a Târgului de turism al României, dar i-a invitat pe turişti să viziteze acest judeţ, prezentând câteva dintre obiectivele turistice argeşene.

”Puțină lume știe că în Argeș avem trei mănăstiri rupestre: Cetățuia, Nămăiești și Corbi. Ele pot fi vizitate foarte ușor din București. Acestea, dar și alte mănăstiri argeșene (Tutana, Văleni, Aninoasa, Slănic), Trivale (lângă Pitești) sunt destinații ideale pentru turism ecumenic.

Cele două capitale medievale ale Țării Românești (Curtea de Argeș – Orașul Regal și Câmpulung) merită vizitate, la fel în zona Muscelului culoarul Rucărului, către Bran.

Lângă Pitești, pot fi vizitate, în localitatea modernă Ștefănești, Muzeul Național Brătianu (de la Florica) și conacul Goleștilor (la Golești). Sunt locuri de importanță crucială în istoria poporului nostru, proiectul României moderne de acolo a fost început”, a precizat Alina Gorghiu.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner