Alte 11 localități din România au devenit STAȚIUNI TURISTICE de interes local – județele Gorj, Sibiu și Maramureș au obținut pentru două localități acest statut

Guvernul a adoptat joi, 15 noiembrie, Hotărârea, promovată de Ministerul Turismului, pentru aprobarea atestării a 11 localități din România ca staţiuni turistice de interes local.

trif„Este foarte important acest demers al Ministerului Turismului, întrucât autoritățile locale pot accesa cu mai multă ușurință fonduri prin care să dezvolte aceste localități din punct de vedere turistic și nu numai. Oportunitatea economică este esențială pentru orice comunitate, iar acest lucru le este acum la îndemână celor care conduc aceste comunități. Sunt Ministru al Turismului și știu cât de importante sunt aceste atestări pentru primarii care vor să facă bani pentru oamenii care i-au ales, dar asta presupune ca aceștia să facă proiecte solide prin care să atragă fonduri pentru dezvoltarea localităților pe care le conduc”, a declarat Bogdan Trif, Ministru al Turismului

Conform acestei decizii primesc statutul de stațiuni turistice de interes local următoarele localități:

–      Bârsana, județul Maramureș
–      Botiza, județul Maramureș
–      Carei, județul Satu Mare
–      Cisnădie, județul Sibiu
–      Cîrțișoara, județul Sibiu
–      Fundu Moldovei, județul Suceava
–      Livada, județul Satu Mare
–      Novaci, județul  Gorj
–      Polovragi, județul Gorj
–      Rodna, județul Bistrița Năsăud
–      Vama Buzăului, județul Brașov

Această decizie are o însemnătate deosebită pentru administrațiile locale. Toate localitățile incluse în stațiunile turistice de interes național sau local vor beneficia de un punctaj sporit în obținerea de finanțări pentru proiectele regionale.

Până la acest moment, în România erau atestate 47 de stațiuni turistice de interes național și 61 stațiuni de interes local.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare