Ambasadorul Marii Britanii, interesat de politica din Gorj şi de CE Oltenia

Ambasadorul Marii Britanii, interesat de politica din Gorj  şi de

CE Oltenia

   Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii a ajuns în Gorj, unde s-a întâlnit atât cu administraţia, cât şi cu factorii politici, dar şi cu conducerea Complexului Energetic Oltenia. Interesante sunt două lucruri: interesul evident pentru CEO şi faptul că a cerut o întâlnire cu candidaţii PNL, la primărie şi Consiliul Judeţean.

Vizita ambasadorului a început la Consiliul Judeţean, unde a avut loc o întâlnire cu preşedintele Ion Călinoiu şi primarul Florin Cârciumaru. Conform unui comunicat transmis ulterior, de către biroul de presă al CJ, au avut loc discuţii despre economia şi administraţia judeţului Gorj.

Ambasadorul a discutat o oră cu candidaţii PNL

ambasador anglia pnl    Paul Brummell, a mers şi la sediul PNL, unde a discutat cu candidaţii la CJ şi primăria Târgu Jiu, Dan Vâlceanu şi Octavian Lupulescu. Cei doi l-au informat pe diplomat despre situaţia în care a fost CEO, despre faptul că judeţul Gorj este unul izolat şi i-au cerut spijinul. “ L-am rugat pe domnul ambasador dacă există posibilitatea să ofere sprijin prin diversele canale care îi stau la- ndemână să o facă pentru că judeţul Gorj are nevoie de acest lucru. Marea Britanie sau companii din Marea Britanie pot au expertiza necesară şi cred că pot oferi sprijin CEO, “ a spus  Dan Vâlceanu.

Interesant este că cel care a luat legătura cu PNL este ambasadorul. “Domnul ambasador ştia că sunt candidat la primăria Târgu Jiu. A vrut să vorbească cu mine, cât şi cu Dan Vâlceanu. I-am prezentat situaţia reală a judeţului,  “ a declarat Octavian Lupulescu, candidat PNL, la primăria Târgu Jiu.

Paul Brummell vrea să aduca investitori la CEO

sediul-ceo-sigla1     “Am discutat programul de dezvoltare al Complexului şi posibilităţi pentru colaborarea cu Marea Britanie şi in sensul de investiţii, Londra fiind cel mai mare centru financiar din lume şi în sensul unei posibile colaborări cu firme britanice cu tehnologii noi, de exemplu in  sectorul de curăţenie de cărbune,”  a declarat după întâlnirea cu directorul CEO, Laurenţiu Ciobotărică, ambasadorul.

“ Am făcut o scurtă prezentare a pieţei de energie din România şi a rolului pe care CEO şi energia pe cărbune o au în sistemul energetic naţional. Am confirmat necesitatea unor noi parteneriate şi a asigurării surselor de finanţare pentru aplicarea tehnologiilor noi, atât în activitatea minieră cât şi în cea energetică având în vedere faptul că detinem rezerve de cărbune pentru încă cel puţin 40 de ani,”  a spus managerul CEO.

L.I.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare