Ambasadorul Republicii Austria în România a fost primit de către premierul Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit-o ieri, 23 martie, la Palatul Victoria, pe Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria.

Conform informării din partea Guvernului României, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul și perspectivele cooperării bilaterale, subliniind dorința ambelor părți de a dinamiza dialogul politic în cursul anului 2018. A fost menționat nivelul foarte bun al relațiilor economice bilaterale, dar și potențialul încă neexploatat, de natură să stimuleze intensificarea schimburilor economice și a investițiilor.

De asemenea, proiectele de interes comun în domeniul energiei, inclusiv finalizarea construcției coridorului BRUA, s-au aflat pe agenda întâlnirii.

Întrevederea a prilejuit, totodată, reconfirmarea voinței comune pentru cooperare în domeniul afacerilor europene, în contextul preluării succesive a Președinției Consiliului Uniunii Europene de către Austria, în semestrul al doilea din 2018, și de către România, în primul semestru al anului 2019. Cei doi oficiali au evidențiat obiectivul comun al celor două viitoare Președinții de a contribui la promovarea unei agende europene bazate pe unitatea şi coeziunea proiectului european.

De asemenea, Prim-ministrul Viorica Dăncilă și ambasadorul Isabel Rauscher au salutat împlinirea a 10 ani de la lansarea inițiativei Strategia UE pentru Regiunea Dunării, inițiativă româno-austriacă, care a devenit un proiect de succes al UE.

Înaltul oficial român a menționat cooperarea bună dintre cele două state în domeniul educației profesionale – învătământul dual – precizând că aceasta favorizează adaptarea necesară la cerințele pieței muncii.

Referindu-se la spațiul Schengen, premierul Viorica Dăncilă a subliniat că România îndeplinește toate criteriile necesare și contribuie substanțial la securitatea internă a UE, motiv pentru care Executivul de la București contează pe sprijinul Austriei în vederea obținerii unei decizii pozitive pentru aderarea țării noastre la Schengen.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare