Ambasadorul României în Mexic, împreună cu atașatul Economic – vizită de lucru în Nuevo Leon, Monterrey, a 2-a economie din Mexic

Ambasador Mexic Pircalabescu

Am avut onoarea de a organiza, împreună cu E.S. Marius Gabriel Lazurca, o vizită de lucru în Nuevo Leon, Monterrey, a 2-a economie din Mexic, care contribuie cu aproximativ 9% din PIB-ul național., a transmis Răzvan Pîrcălăbescu, consilier Economic și Comercial în cadrul Ambasadei României din Mexic, într-o postare pe pagina sa de socializare.

  • Pîrcălăbescu: Încă o întâlnire de succes pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale România-Mexic!

”Aici, ne-am reunit cu președintele municipal din Monterrey, municipiu, care împreună cu zona metropolitană însumează aproximativ 5,5 milioane de locuitori și reprezintă o zonă extrem de importantă din punct de vedere economic, cu puncte strategice industriale și tehnologice.

Mexic întâlnire ambasador si consilier economicNe-am întâlnit, de asemenea, cu primarul din San Pedro Garza Garcia, orașul cu cel mai mare PIB/locuitor din America Latină.

Împreună cu aceștia am convenit colaborarea în sectoarele economice, atragerea și sprijinirea investițiilor străine dar și colaborarea cu orașele din țara noastră, pentru schimbul de know-how.”, mai precizează Răzvan Pîrcălăbescu în postarea de pe facebook.

Consilierul Economic și Comercial din cadrul Ambasadei României din Mexic, Răzvan Pîrcălăbescu, conchide în postare: ”Diplomația românească își consolidează prezența în Mexic și promovează România așa cum se cuvine, ca pe un lider internațional.”