Inspectorii sanitari veterinari au aplicat în ultima săptămână 52 de amenzi, în valoare totală de 461.800 de lei, în urma controalelor efectuate în 269 de unităţi alimentare aflate pe Litoralul românesc, relatează Agerpres.
Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), medicii veterinari au identificat, printre altele, depozitarea neconformă a produselor alimentare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.
De asemenea, s-a constatat că persoanele din blocurile alimentare ale unor unităţi de alimentaţie publică cu activitate sezonieră nu au cunoştinţele de bază cu privire la respectarea regulilor de igienă specifice manipulării alimentelor. Acest aspect poate determina apariţia unor riscuri de contaminare încrucişată a alimentelor/preparatelor alimentare care se servesc către consumatori.