sâmbătă, iunie 25, 2022

Ana Loredana Predescu(deputat PPU social-liberal): Testarea elevilor cu teste antigen non-invazive este cea mai potrivită soluție pentru prevenirea răspândirii virusului în școli

Testarea elevilor cu teste antigen non-invazive este cea mai potrivită soluție pentru prevenirea răspândirii virusului în școli și, implicit, pentru continuarea orelor școlare cu prezență fizică atât pentru vaccinați cât și pentru cei nevaccinați, afirmă deputatul Ana Loredana Predescu, care prevede că vom avea parte din nou de un an școlar dificil și cu multe probleme.

Predescu: Am văzut Ordinul comun nesemnat al miniștrilor Educației și Sănătății și nu pot să nu remarc gradul de complexitate al măsurilor și abordarea absurdă în ceea ce privește testarea elevilor: la un singur caz de infectare, 14 zile toți elevii din acea clasă trec la învățământul online (excepție cei vaccinați și cei care au trecut prin boală), acești elevi vor fi testați abia din ziua opt și în funcție de rezultat vor putea să revină pe băncile școlii.

”Să nu uităm că și cei vaccinați pot răspândi virusul. Acest Ordin comun va provoca confuzie în rândul cadrelor didactice, în rândul elevilor și al părinților. Elevii vor face un „du-te vino”, ba la școală, ba acasă în online. La fel și părinții cu serviciul lor fiind puși mare parte dintre ei în situația de a nu avea cu cine lăsa copiii acasă.

Cert este că acest an școlar, din păcate, va fi la fel de dificil ca și cel trecut, iar Ministerul și Guvernul au datoria de a găsi echilibrul între prevenție și facilitarea accesului la educație.
Repet ceea ce am spus și la început, o soluție este să testăm frecvent elevii cu teste antigen non-invazive, pe bază de salivă, În felul acesta vom evita încurcături, vom identifica cazurile de infectare pe care le putem izola, în timp ce cursurile școlare pot continua atât pentru cei vaccinați, cât și pentru cei nevaccinați.”, a mai transmis parlamentarul umanist.

Nu este cazul să ne batem din nou joc de proprii nostri copii și de educația lor, nu ne putem permite incă un an școlar compromis!, conchide deputatul umanist Loredana Predescu, într-un comunicat de presă.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner