joi, februarie 22, 2024

ANAF a decis prelungirea termenului pentru declaraţia unică pe venit

ANAF a decis ca termenul pentru depunerea declarației unice pe venit în 2019 să se prelungească până pe 31 iulie 2019, după ce numeroși contribuabili s-au plâns de faptul că site-ul Fiscului a picat foarte des.

  • Potrivit ANAF, cei care obțin venituri individual sau într-o formă de asociere în România sau în străinătate sau care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obilgatorii trebuie mai au aproximativ o lună și jumătate să depună declarația unică pe 2019.

Declarația unică pe 2019 trebuie depusă de către persoanele fizice care au obligația să declare impozitul pe realizat din România sau în străinătate în 2018 sau persoanele care trebuie să declare venitul estimat pe 2019. De asemenea, trebuie să mai depună declarația și cei care vor să se încadreze ca plătitor al contribuțiilor sociale pentru 2019 și a declarării contribuțiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.

  • Termenul se schimbă pentru cei care plătesc contribuții la venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, cum ar fi cei care își închiriază apartamentele. În cazul acestora, declarația trebuia depusă la 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Instrucţiunile sunt valabile pe site-ul www.anaf.ro, secțiunea „Formulare fiscale ordonate după număr“.

Lista sediilor unităților fiscale în care sunt puse la dispoziția contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii  poate fi găsită pe site-ul ANAF, la secțiunea Servicii oferite de ANAF. De asemenea, contribuabilii pot solicita sprijin și funcționarilor din cadrul organelor fiscal locale, în cadrul cărora există personal special instruit pentru a acorda îndrumare și asistență pentru depunerea Declarației unice.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner