Anca Dragu, liderul Senatului: Noi sperăm ca partidele politice să susţină acest Guvern

Anca Dragu

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat luni că USR îşi asumă guvernarea în această perioadă dificilă şi merge mai departe, menţionând că partidul este deschis dialogului şi speră ca celelalte formaţiuni să susţină Guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.

„Depunem astăzi programul de guvernare şi lista cu miniştrii în Guvernul Cioloş. Noi sperăm ca partidele politice să susţină acest Guvern şi să fim cu toţii conştienţi de dificultatea momentului şi partidele să fie responsabile. (…) Noi nu fugim de guvernare şi nu stăm pe margine şi ne facem calcule cinice cum dăm în sondaje ori ce se întâmplă, dacă mai stăm o săptămână, două, trei. Noi suntem conştienţi de gravitatea momentului şi ne asumăm guvernarea (…). Noi mergem mai departe. Noi ne-am asumat această misiune. Am primit mandatul din partea preşedintelui Iohannis. Domnul Cioloş a fost învestit cu această putere de a forma o echipă guvernamentală, ca atare noi mergem mai departe”, a afirmat Dragu la Parlament.

Ea a spus că USR este întotdeauna deschisă dialogului.

„Noi am spus întotdeauna că suntem deschişi dialogului. Desigur, relaţia cu premierul interimar Cîţu este una dificilă şi am spus că aceasta este o linie roşie, dar ne aşteptăm ca şi liberalii să fie responsabili şi să vină cu propuneri care să funcţioneze. Trebuie să stăm să discutăm. Noi, acum, suntem în faza în care avem o propunere de echipă guvernamentală şi un program”, a precizat Dragu, întrebată dacă, în cazul în care Cabinetul Cioloş nu ar fi învestit, USR ar fi dispusă să sprijine un guvern cu Florin Cîţu premier.