miercuri, decembrie 6, 2023

Andrei Baciu, președintele CNAS: Pacienții cu arsuri au nevoie de măsuri concrete, care să îi ajute în lungul drum al recuperării lor

Andrei Baciu, președintele CNAS, anunță măsuri inițiate de CNAS pentru a ameliora asistența medicală acordată pacienților cu arsuri.

1. simplificarea accesului acestor pacienți cu arsuri la servicii de psihoterapie și kinetoterapie – nu mai e nevoie de recomandări de la medicii de familie și psihiatrii, medicii chirurgi plasticieni (curanți ai pacienților cu arsuri) pot să recomande direct aceste servicii

2. pacienții cu arsuri vor putea beneficia gratuit de dispozitive medicale esențiale pentru recuperarea lor, cum ar fi manșoane, veste compresive, etc.

3. pacienții cu arsuri vor putea merge direct la consult în ambulatoriu fără să mai aibă nevoie de trimitere de la medicii de familie.

*Măsurile propuse de CNAS se vor afla pe masa Guvernului, la următoarele ședințe ale Executivului, după ce vor fi avizate de Ministerul Sănătății.

Andrei Baciu, președintele CNAS:

„Pacienții cu arsuri au nevoie de măsuri concrete, care să îi ajute în lungul drum al recuperării lor. De aceea, am propus simplificarea accesului acestor pacienți la servicii de psihoterapie și kinetoterapie. De asemenea, este necesar ca ei să beneficieze gratuit de dispozitive medicale esențiale pentru recuperarea lor, cum ar fi manșoanele sau vestele compresive. Reglăm inclusiv lucruri mărunte, birocratice, care nu fac altceva decât să apese și mai mult pe umerii acestor pacienți. Ei vor putea merge direct la consult în ambulatoriu fără să mai aibă nevoie de trimitere de la medicii de familie. Cu alte cuvinte, dacă lupta cu boala este inevitabilă, măcar să eliminăm lupta cu sistemul”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner