Andrei Tinu intră în lupta pentru conducerea TSD

EXCLUSIVITATE

Andrei Tinu intră în lupta pentru conducerea TSD

Voi candida la funcţia de preşedinte al Tineretului Social Democrat

Andrei_Tinu_

   Mult așteptatul congres al Tineretului Social Democrat ne pregatește o luptă nu în doi, cum s-a grăbit să declare președintele PSD, Liviu Dragnea, ci în trei.Pe lângă cei doi G, Gabriela Podașcă și Gabriel Petrea, în acest moment avem confirmarea că Andrei Tinu, actualul vicepreședinte și-a anunțat candidatura la președinția TSD.
Andrei Tinu : Voi candida la funcţia de preşedinte al Tineretului Social Democrat
tinu 2
    Andrei Tinu, actualul vicepreședinte al TSD a făcut anunțul privind candidatura la președinția tineretului social democrat, în exclusivitate pentru noi, printr-un mini interviu.

   Andrei Tinu (n. 21 noiembrie 1985, București) este un tânăr politician român, vicepreședinte al Tineretului Social Democrat (TSD) începând cu 2013, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, prin Decizia Prim-Ministrului Victor Ponta nr. 33/06.02.2014, și cadru didactic universitar.

Andrei este fiul cunoscutul jurnalist Dumitru Tinu (21.10.1940-01.01.2003), fost director al cotidianului „Adevărul” și fost președinte al Clubului Român de Presă, și al Emiliei Iucinu. S-a căsătorit, în 2014, cu medicul stomatolog Alberta Simona Tinu, având împreună o fată, Eva Tinu, născută pe 27 ianuarie 2015.

Andrei Tinu este Doctor în Istorie al Universității din București. Este autor al cărții „Scînteia de la Praga”

tinu 3

ecopolitic.ro : Buna ziua! Cu recomandarea ca sunteti o persoana deschisa, doream sa stim, sa ne trimiteti o declaratie in legatura cu evenimentul TSD, congresul din data de 12 decembrie.
ecopolitic.ro : Bună ziua.
Andrei Tinu : Vă mulţumesc pentru interesul pe care-l manifestaţi faţă de activitatea Tineretului Social Democrat şi, în mod special, faţă de activitatea mea. Mă bucur să aud că referinţele despre mine sunt unele bune şi vă voi răspunde, deschis, la întrebările adresate.
Congresul TSD din data de 12 decembrie a.c. nu este un congres extraordinar, ci unul ordinar, ţinând cont de faptul că mandatul actualei conduceri, aleasă în octombrie 2013, a luat sfârşit. Sigur, Congresul TSD este important, oferind şansa unui nou început.
ecopolitic.ro : Daca veti candida pentru functia de presedinte al TSD sau pentru alte functii?
Andrei Tinu : Voi candida la funcţia de preşedinte al Tineretului Social Democrat, cu speranţa că voi reuşi să-mi conving colegii să-mi acorde votul lor. Cred în democraţie, în competiţie, în integritate şi profesionalism, în deschiderea clasei politice către electorat, în rolul politicienilor de a crea plus valoare.
ecopolitic.ro : Daca ati avut vreo discutie in acest sens cu domnul Dragnea sau cu colegi din TSD-PSD? In conditiile in care domnul Dragnea a declarat ca pana in acest moment stie de cei doi candidati anuntati : Gabriela Podasca si Gabriel Petrea?
Andrei Tinu : Mă bucură candidatura colegilor mei, cu care am vorbit, cu care sunt în relaţii amicale. Nu vreau să priviţi alegerile din TSD ca pe o luptă, ci ca pe o competiţie, ca pe o întrecere între proiecte. Şansa TSD este aceea că fiecare dintre cei trei candidaţi – eu, Gabriela şi Gabriel – vine cu câte unul sau mai multe proiecte. Sunt proiecte care vizează nu doar TSD-ul, nu doar Stânga, ci tânăra generaţie în ansamblul său. Nu ştiu dacă voi fi ales, dar voi dori, în eventualitatea în care voi primi votul colegilor mei, să folosesc experienţa şi expertiza Gabrielei Podaşcă şi a lui Gabriel Petrea. Pot şi vreau să fac echipă cu ei, aşa cum îmi doresc să colaborez şi să mă consult cu toţi colegii mei. Şi nu numai!
Am văzut şi eu declaraţia domnului preşedinte Liviu Dragnea, care a făcut un joc de cuvinte pornind de la prenumele colegilor mei. Tot ce ştiu e că pe preşedintele PSD nu-l interesează numele liderului organizaţiei de tineret, ci organizaţia de tineret, capacitatea noii echipe de a lucra împreună, de a genera idei şi proiecte.
Cred că domnul Dragnea îşi doreşte să fim noi, nu simple copii ale seniorilor.

Iulian Ionescu