ANSVSA: Nu se închide tot restaurantul sau hotelul, dacă un client are coronavirus

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, a declarat că dacă se vor descoperi cazuri de infectare cu noul COVID – 19 într-un hotel sau restaurant, dacă acesta are stabilite circuite diferite, nu se va închide întreaga unitate, ci doar secţiunile afectate.

„(…) dacă într-un hotel sau într-un restaurant se întâmplă (să fie depistat cu COVID – 19 n.r.) şi aveţi circuite diferite, să spunem că la camera de la etajul 1, se închide zona de acces pentru etajul 1, se face dezinfecţie, se face igienizare, se face ancheta epidemiologică, după care etajele 2 şi 3 pot funcţiona. Noi pe această idee am mers, nu să blocăm întreaga activitate”, a declarat șeful ANSVSA, Robert Chioveanu.

Șeful ANSVSA a declarat că după trei luni în care operatorii economici au fost închişi statul a impus cerinţe minime, specifice: ”să se îngrijească şi să îşi ia toate măsurile de precauţie, măsuri care înainte de reluarea activităţii să fie adecvate, pentru ca să nu existe un caz de Covid în unitate”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare