Antonel Tănase (Forța Dreptei): Ne-am unit în trecut și, sper, ne vom uni și în viitorul cât mai apropiat. Avem, acum mai mult nevoie decât oricând, de un neam unit!

Deputatul Antonel Tănase ( Forța Dreptei) afirmă marți într-o postare că ne-am unit în trecut și, speră că ne vom uni și în viitorul cât mai apropiat, dar că l momentul actual, autoritățile române nu știu cu exactitate câți români trăiesc în afară granițelor țării. Avem, acum mai mult nevoie decât oricând, de un neam unit, mai spune liderul Forța Dreptei București. 
”24 ianuarie 1859 este data la care a avut loc Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, și a fost primul pas important spre înfăptuirea statului național unitar român.
Unirea Principatelor a fost un proces care a început în 1848, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări. În anul 1848 s-a realizat uniunea vamală între Moldova și Țara Românească, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu.
În Moldova, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor în unanimitate, la 5 ianuarie 1859, urmând ca ulterior într-o ședință secretă, deputatul Vasile Boerescu să-l propună, la 24 ianuarie 1859, tot pe Alexandru Ioan Cuza domnitor al Țării Românești, alegerea acestuia fiind acceptată în unanimitate.
Faptul împlinit la 24 ianuarie 1859 a fost considerat de Poarta Otomană și de Austria drept o încălcare a Convenției de la Paris, însă în textul Convenţiei din 1858 nu se menționa ca domnii aleși în cele două Principate să fie persoane diferite.
În 1862, cu ajutorul unioniștilor din cele două țări, Alexandru Ioan Cuza a unificat Parlamentul și Guvernul, realizând unirea politică, iar după înlăturarea sa de la putere în 1866, unirea a fost consolidată prin aducerea pe tron a principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen.
Prin Constituția adoptată la 1 iulie 1866, Principatele Unite încep să se numească oficial România, iar la 1 decembrie 1918, când s-a înfăptuit Unirea Transilvaniei cu România, s-a desăvârșit actualul stat.
Ne-am unit în trecut și, sper, ne vom uni și în viitorul cât mai apropiat.
La momentul actual, autoritățile române nu știu cu exactitate câți români trăiesc în afară granițelor țării, datele diferind în funcție de sursa informației, însă ultimele cifre comunicate de Ministerul de Externe, anul trecut, arată că 5,7 milioane de români sunt plecați în străinătate.
Avem, acum mai mult nevoie decât oricând, de un neam unit. Copiii au nevoie de părinți, surorile de frați, pacienții de doctori, societatea de arhitecți, instalatori, zugravi sau casieri. România are nevoie de oamenii ei iar responsabilitatea noastră, a politicienilor, este să mai înfăptuim o unire, aceea în care cei plecați au unde și de ce să se întoarcă acasă.
La mulți ani, România! Numai bine tuturor românilor!

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare