Antonel Tănase(deputat Forța Dreptei): Din păcate, la București, de două zile, prin acțiunea coordonată politic de liderul sindicatului STB, consilier general PSD – Vasile Petrariu, lucrurile au degenerat

Nimeni nu spune că salariații nu au dreptul să își reprezinte interesele în relație cu angajatorul dar în cadrul legal existent și cu mijloace corecte. Din păcate, la București, de două zile, prin acțiunea coordonată politic de liderul sindicatului STB, consilier general PSD – Vasile Petrariu, lucrurile au degenerat., a reacționat deputatul Forța Dreptei, Antonel Tănase, fost Secretar general al Guvernului Orban, printr-o postare pe pagina sa de facebook.

Acesta spune că ”nu se poate ca sutelor de mii de bucureșteni, utilizatori ai transportului public, să li se blocheze accesul la serviciul public de transport doar pentru că sindicatul, în loc să fie disponibil să găsească soluții de rezolvare, este preocupat să satisfacă interese politice” și acuză PSD că ”a adus un grav prejudiciu bucureștenilor și în loc să își ceară scuze, tot ei cu clonțul mare.”

Parlamentarul face un apel la conducătorii auto STB să nu se lase manipulați de interese politice, să își susțină cu argumente legale solicitările în fața conduceri societății dar să iasă pe traseu arătând respect pentru bucureșteni.

”Mai departe, ca să vedeți ce organizație pusă pe încălcarea legii e PSD: liderul de sindicat de la STB este și consilier PSD în Consiliul general, încălcând legea care spune foarte clar că nu poți să fii și membru (cu atât mai puțin lider) de sindicat și să și faci politică, să fii membru al unui partid politic, să fii ales într-o funcție publică, la orice nivel. Este foarte clar, doar PSD se face că nu înțelege că un membru de sindicat nu poate face politică. Legea e foarte clară.

Articolul 2 (Legea nr. 62/2011, legea Dialogului Social) e foarte clar:

(1) Organizațiile sindicale sunt independente față de autoritățile publice, de partidele politice și de organizațiile patronale.

(2) Organizațiile sindicale nu pot desfășura activități cu caracter politic.

Includerea, de către PSD a lui Petrariu pe lista de consilieri generali, el fiind membru și chiar lider de sindicat este o gravă încălcare a legii. Somăm PSD să îl retragă imediat pe Vasile Petrariu din funcția de Consilier General. În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a sesiza organele de verificare/cercetare pe această speță.”, precizează parlamentarul de București.

Antonel Tănase: Am discutat încă de ieri alături de colegii mei de la Forța Dreptei. Pregătim și o eventuală clarificare în legislație dar în opinia noastră și astăzi, dacă PSD ar fi un partid responsabil, ar trebui să respecte legea pentru că e foarte clară.

”Eventual clarificate sancțiunile pentru nerespectarea acestor prevederi. Legea spune foarte clar pentru cine nu umblă cu șmecherii: ori faci politică, în mod transparent și asumat, ori te ocupi cu seriozitate și obiectivitate politică, de apărarea drepturilor membrilor sindicatului pe care îl conduci.”, spune în încheierea postării de pe facebook, deputatul Forța Dreptei, Antonel Tănase.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare