Anunţ de la ministrul de interne: Prefectul din Caraş Severin a demisionat după ce a fost plasat sub control judiciar

Prefectul din Caraș-Severin și-a dat demisia din funcție după ce a fost plasat sub control judiciar, fiind cercetat într-o anchetă DIICOT și DGA, în care mai mulți polițiști din județ sunt bănuiți că au dat permise de port-armă contra cost, fără ca cei care le solicitau să treacă printr-o examinare serioasă.

Anunúl a fost făcut de ministrul de Interne Marcel Vela, joi, la Digi24.

„Într-adevăr, este un caz grav, dar trebuie să observăm că în același timp și alți polițiști, în speță DGA împreună cu procurorii DIICOT, și-au făcut datoria și au destructurat această rețea. Sunt excepții, ca în orice situație pe care o întâlnim și în alte domenii de activitate. Această situație de la Caras-Severin ne întristează și ne și deranjează pe cei din Ministerul Afacerilor Interne și pe toți cei care își fac datoria. O văd ca o pată pe imaginea Ministerului, dar una care poate fi curățată în cel mai scurt timp. (…) Prefectul mi-a înaintat demisia. Și-a dat demisia singur și mâine, în ședința de guvern, vom numi alt prefect. Acolo există o situație mai delicată, nu există nici subprefect, mâine vom clarifica aceste aspecte”, a precizat ministrul potrivit digi24.ro.

Întrebat dacă ia în calcul verificări suplimentare și în alte județe, Vela a răspuns: „Chiar azi avem o acțiune de care veți lua act, presa și publicul, în timp util, la momentul potrivit, după ce viom finaliza acțiunile și în alte județe”.

Ministrul Vela a mai anunţat că urmează, în următoarea perioadă, o „curăţenie” în minister, în sensul că poliţiştii din toată ţara care au legături cu reţelele infracţionale vor fi chemaţi la audieri şi traşi la răspundere.

Prefectul de Caraș-Severin, Matei Lupu, a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT pentru că ar face parte dintr-o rețea care vindea permise de port armă.

Polițiștii ar fi eliberat astfel de documente la recomandarea prefectului, spun anchetatorii. Unii dintre beneficiari erau apropiați ai acestuia. Alții ar fi dat mită ca să obțină permisele fără să participe la cursurile obligatorii. Un astfel de candidat care a obținut dreptul de a ieși la vânătoare, deși nu era pregătit, și-a împușcat din greșeală fratele minor în luna august.

În total, 10 persoane au fost duse la audieri. Cinci dintre ele au fost reținute. Printre acestea se numără și șeful Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan.

 

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare