ANUNȚUL ANULUI / Candidatură surpriză la prezidenţiale? USR anunță negocieri cu Laura Codruţa Kovesi

USR a lansat marţi o invitaţie către fostul procuror şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care o invită „în politică”. Preşedintele USR, Dan Barna, nu exclude, în cazul în care Laura Codruţa Kovesi va accepta invitaţia, şi o candidatură a acestei la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Deocamdată, Barna spune că a fost doar un schimb de mesaje, înainte ca Laura Codruţa Kovesi să plece în concediu, urmând ca discuiţiile propriu zise să aibă loc ulterior.

 „A fost un schimb de mesaje în care i-am transmis că se bucură in continuare de încrederea şi de sprijinul nostru.

dan barnaI-am spus de asemenea că USR are uşile deschise pentru domnia sa in măsura în care va considera necesar să intre în politică şi i-am spus asta pentru că Laura Codruţa Kovesi este un simbol al luptei anticorupţie, USR este angrenat la propriu cu toate resursele în această luptă de susţinere a statului de drept şi, în măsura în care doamna Kovesi va dori să intre în politică, considerăm că ar putea să fie un membru foarte valoros al partidului nostru şi ar putea să aducă acea parte de Românie decentă, să avem un stat în care un condamnat penal care fură bani de la copii şi îşi plăteşte oamenii de la partid nu conduce statul.

Am primit un mesaj de mulţumire în care a apreciat cumva suportul nostru şi a spus că pentru perioada următoare se va retrage puţin, neavând concediu de 5 ani, după care vom putea să stăm de vorbă în perioada următoare.

I-am spus că respectăm anunţul şi decizia de a rămâne procuror în perioada următoare şi orice decizie privind implicarea politică şi paşii următori aparţin exclusiv doamnei Kovesi. Nu se pune problema de refuz în acest moment pentru că oferta mea a fost aceea de a-i spune că uşile USR sunt deschise şi de a o invita în partidul nostru, Dincolo de asta, evident că viitorul va decide. „, a declarat Barna la Parlament

Ce poziţie îi oferiţi în USR???

Întrebat dacă USR ar putea să iasă cu Kovesi la prezidenţiale, Barna a spus: USR este  un partid pe bune democratic şi orice membru care îşi doreşte să candideze pentru o poziţie, poate să facă lucru ăsta. Dacă partidul o va susţine, şi doamna Kovesi ca şi oricine altcineva poate să fie un candidat al partidului nostru.

Ar putea să fie o opţiune pentru România, pentru că doamna Kovesi a dovedit în toată această  perioadă că există posiblitatea ca un om să lupte în mod real pentru justiţie şi, da, achitările tocmai arată acest lucru, că justiţia funcţionează şi că nu am venit încă un „stat de Dragnea”, în care  instituţiile sunt cabinetul său de avocatură personal sau din perioada evului mediu pentru că, după codul administrativ aprobat aseară practic ceea ce se întâmplă este că instituţiile locale devin adevărate feude în care primarii sunt micii boiernaşi locali”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare