Anunţuri – bombă făcute de Liviu Dragnea legate de: Referendumul pentru familie / Recuperarea banilor de la Iohannis / Protocolul cu SRI

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei poate avea loc pe 30 septembrie sau în prima duminică din octombrie.

Acesta a mai sugerat că Parlamentul nu îi va face pe plac lui Iohannis cu legile justiţiei și că Teodorovici ar trebui să facă ceva pentru recuperarea banilor datoraţi de Iohannis.Mai mult decât atât, Dragnea a mai precizat că protocolul încheiat între SRI şi Ministerul Dezvoltării se referă la securitatea cibernetică.

„La începutul lunii septembrie o să discutăm în coaliţie, o să discut şi cu colegii mei din Senat. Dar eu cred că în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul în Senat pentru declanşarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, în sensul dorit de cei 3 milioane de cetăţeni care au semnat acea iniţiativă.”

Referendumul pentru familie – la sfârşitul lunii septembrie

familia traditionala”Şi referendumul poate fi organizat la sfârşitul lunii septembrie, poate fi 30 septembrie sau prima duminică din octombrie.

Sper să avem o discuţie şi cu Guvernul şi o vom avea în perioada următoare, pentru că oricum se va organiza referendumul, deci trebuie la rectificare să dăm bani la buget pentru a putea organiza referendumul respectiv. Deci 30 septembrie sau prima duminică din octombrie.

Nu e obligatoriu să fie duminică şi nu e obligatoriu să fie doar o zi”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a reafirmat că, în ceea ce priveşte parteneriatul civil trebuie să existe o lege:

„Susţin în continuare că trebuie să avem o astfel de lege. Nu am fost şi nu voi fi niciodată intolerant, ba dimpotrivă. Trebuie să clarificăm noţiunea de familie, dar trebuie să clarificăm şi parteneriatul civil, pentru că eu sunt absolut convins că fiecare cetăţean din România, şi nu numai, trebuie să aibă posiblitatea în ţara în care trăieşte să trăiască aşa cum simte, sigur fără să deranjeze alte comunităţi”.

Parlamentul nu îi va face pe plac lui Iohannis cu legile justiţiei

dragnea iohannisDragnea a anunţat totodată că Parlamentul nu va rediscuta legile justiţiei, aşa cum a solicitat recent preşedintele Klaus Iohannis.

„Ţinem cont de punctul de vedere al preşedintelui Klaus Iohannis, numai că nu avem de ce să modificăm. A fost dezbătută, a fost votată în Parlament, a fost atacată la Curte, a fost analizată la Curte, a fost întoarsă, a parcurs toate procedurile, Eu personal nu văd de ce ar trebui să reluăm o dezbatere şi o modificare”., a răspuns Dragnea întrebat de jurnalişti dacă va ţine cont de punctul de vedere al preşedintelui care a cerut modificarea legilor Justiţiei în Parlament, după ce a promulgat Legea 304/2004 privind organizarea judiciară

Presiuni pe Teodorovici pentru recuperarea banilor datoraţi de Iohannis

teodoroviciPreşedintele Camerei Deputaţilor a dat, pe de altă parte, un ultimatum ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, în privinţa recuperării banilor datoraţi statului român de preşedintele Klaus Iohannis:

„Am văzut apeluri publice pe la televizor, să meargă Iohannis de bună voie să depună banii. Eu aştept ca statul român şi în principal Ministerul de Finanţe, pentru că statul român poate fi reprezentat de către Ministerul de Finanţe, nu de către ANAF, să facă demersurile necesare pentru ca aceşti bani să vină la statul român, nu să stea încă doi ani de zile sau nu ştiu câţi ani învârtindu-se în jurul unor chichiţe avocăţeşti, notariale sau de altă natură. Aştept cu foarte mare curiozitate să văd ce va face Ministerul de Finanţe. (…)

Când doi se ceartă (n.r. – Eugen Teodorovici şi şeful ANAF), unul rămâne cu banii”.

El i-a răspuns lui Teodorovici şi în privinţa amnistiei fiscale:

„Eu spun cu foarte multă hotărâre, cu foarte mult drag şi cu foarte multă prietenie că acesta este un act care se adoptă şi nu se vorbeşte foarte mult. O să ajungă ca Petrică şi lupul că va fi şi nu va fi şi va fi şi nu va fi. (…) Un astfel de act se analizează bine în cadrul Guvernului, se analizează bine în coaliţie, cum e cazul nostru, se fac simulări, după care se adoptă cu măsuri care să fie bune pentru mediul de afaceri şi să descătuşeze o parte importantă din acest domeniu, dar, în acelaşi timp, să nu fie frustrant pentru cei care şi-au plătit datoriile la zi şi aici trebuie să fie nişte bonificaţii”, a spus Liviu Dragnea, referindu-se la declaraţia ministrului Teodorovici care a anunţat la începutul lunii iulie că se lucrează la o posibilă amnistie fiscală, despre care se va discuta la nivelul coaliţiei de guvernare şi al Guvernului.

Protocolul cu SRI se referă la securitatea cibernetică

SRI ComisieLiviu Dragnea a explicat, pe de altă parte, că protocolul încheiat între SRI şi Ministerul Dezvoltării, în timpul mandatului său de ministru, se referă la securitatea cibernetică şi nu se poate compara cu protocoalele semnate de SRI cu structuri din justiţie.

„În primul rând este vorba de un protocol care se referă la cybersecurity, şi anume la protecţia datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale şi instituţiile din subordine, protecţia acestor date faţă de atacurile cibernetice.

Şi nu vorbim numai de atacuri din partea unor posibili hackeri, ci şi de atacuri ale unor entităţi străine. E un tip de protocol care s-a încheiat, din câte ştiu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea. (…) Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI şi structuri din Justiţie, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal şi neconstituţional.

Tipul acesta de protocoale între SRI şi instituţii publice este necesar, dar de aici şi până la a spune că am colaborat cu statul paralel… Şi se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată”, a detaliat preşedintele PSD.

EL a adăugat că Guvernul ar trebui să facă o analiză legată de toate protocoalele încheiate între ministere şi SRI.

Ordonanţa offshore – un document fără echivoc

sursa foto: ynfpublishers.com/offshore

Liviu Dragnea a mai spus că o ordonanţă referitoare la legea offshore trebuie să definească fără echivoc valoarea investiţiilor şi modul cum se deduc acestea:

„Ce s-a adoptat în lege trebuie să fie pus limpede, pus clar şi fără echivoc şi în anexa care cuprinde formula de calcul pentru deducerile pentru impozitul pe veniturile suplimentare şi pentru deducerile din acest impozit.

Şi anume este vorba de valoarea investiţiilor despre care se vorbeşte în lege că este firesc să se deducă investiţiile, dar nu este foarte bine clarificat în lege. Şi nu se deduc toate investiţiile o dată, ci într-o perioadă de timp, în aşa fel încât statul român să primească bani, dar, în acelaşi timp, şi companiile care investesc să poată să se menţină deasupra costurilor. Ideea e că noi avem nevoie de acele gaze, avem nevoie ca cineva să le scoată, dar cei care le scot să nu lucreze în pierdere şi să aibă şi nivelul de cash flow firesc şi necesar. Asta va trebui să cuprindă ordonanţa.

Am avut o discuţie cu dna prim-ministru, cu dl Teodorovici, după ce legea va fi promulgată, vom avea din nou o discuţie în coaliţie cu dna prim-ministru, cu ministrul Energiei, cu dl Teodorovici şi dl Toader.

O să discutăm despre prevederile din ordonanţă care urmăresc să clarifice aceste lucruri”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că speră ca investitorii să nu plece:

„Noi sperăm să nu plece. În acelaşi timp, nici nu putem rămâne în partea din stânga sau din dreapta, una dintre limitele generate de legea plecată de la Guvern şi trecută de Senat, în care statul român nu încasa aproape nimic şi în România nu rămânea niciun metru cub de gaze pentru că toate mergeau pe contracte bilaterale”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare