Arafat, despre rezultatele măsurilor luate în Bucureşti: Nu mai avem această creştere exponenţială, deci suntem undeva la un platou/Nu putem spune că situaţia este spre bine

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică seară, solicitat să evalueze rezultatele măsurilor luate în Bucureşti, că nu mai este aceeași creștere exponenţială a numărului de infectări cu SARS-COV-2, dar nici nu se poate vorbi despre o descreştere. 

„La acest moment putem să spunem că nu mai avem această creştere exponenţială care a fost, deci suntem undeva la un platou, nu pot să vorbesc de descreştere, dar suntem undeva la un platou, cu unele creştere, scăderi, deci nu putem spune că situaţia este spre bine la acest moment, dar în acelaşi timp nu putem spune că este creşterea în modul în care a crescut acum două săptămâni, trei săptămâni”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Arafat a afirmat că măsurile luate au început să aibă efect, dar durează 30 de zile să se vadă dacă ele au efectul scontat.

La raportarea pentru 24 de ore anunţată duminică, în Bucureşti erau înregistrate 1.222 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, incidenţa fiind de 6,13 la mie.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare