Militari ai Armatei României participă sâmbătă şi duminică, 12 şi 13 octombrie, la evenimentul „Bucharest Gaming Week 2024”, care se va desfăşura, între orele 10.00-20.00, la Palatul Parlamentului din Bucureşti.
La standul Armatei României, publicul va putea să viziteze zonele special amenajate de categoriile de forţe şi de instituţii de învăţământ militar, cu posibilitatea de a interacţiona cu personalul militar, piloţii şi marinarii, iar cei interesaţi vor putea obţine informaţii despre oferta educaţională, procesul de recrutare şi selecţie în Armata României de la recrutorii militari.
Participanţii pot testa două simulatoare VR (Realitate Virtuală) pentru avionul IAK-52, simulatoare care sunt folosite de studenţii Academiei Forţelor Aeriene în toate fazele de instruire, de la pornire motor, verificare parametri, misiuni simple sau complexe precum şi pentru simularea situaţiilor deosebite ce pot apărea în timpul zborului. Totodată, vor fi şi prezentări ale ochelarilor de Realitate Augmentată care permit observarea mediului înconjurător al utilizatorului şi posibilitatea de modelare tridimensională, iar piloţi din cadrul Bazei 90 Transport Aerian „Comandor Aviator Gheorghe Bănciulescu” vor prezenta Casca MIDASH. Acest tip de cască oferă echipajului dezvoltarea abilităţii de a menţine un zbor la joasă înălţime, atât ziua cât şi noaptea, în timp ce utilizează o mare parte din sistemele elicopterului, fără a fi nevoit să îşi menţină privirea în interiorul cabinei.
Forţele Navale Române sunt prezente la acest eveniment cu studenţi şi elevi militari de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, care vor prezenta ofertele educaţionale ale celor două instituţii de învăţământ de marină şi vor pregăti pentru public diferite jocuri marinăreşti. De asemenea, vor fi prezenţi şi militari de la Centrul 39 Scafandri pentru a prezenta o parte din tehnica specifică domeniului scafandreriei, un domeniu complex de activitate, cu numeroase provocări.
Militarii de la Batalionul 313 Cercetare în Adâncime „Burebista” au pregătit ateliere interactive recreaţionale şi educative, în care sunt prezentate truse de supravieţuire, complete paraşutare şi tipurile de focuri şi adăposturi folosite de cercetaşii militari.
Ingineri militari şi studenţi de la Academia Tehnică Militară vor prezenta roboţi, drone, aplicaţii software şi vor introduce publicul interesat în realitatea virtuală.