sâmbătă, septembrie 23, 2023

Aşa-zisul marş al „mândriei” LGBTQ, duminică, la Iaşi; organizatorii solicită forţe sporite de jandarmi, Arhiepiscopia Iaşilor spune că evenimentul este ”al celor ce promovează atitudini împotriva firescului şi o ideologie dezumanizantă”

Asociaţia Rise OUT va organiza, duminică, a treia ediţie a marşului Iaşi Pride, în timp ce reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor susţin că evenimentul este ”al celor ce promovează atitudini împotriva firescului şi o ideologie dezumanizantă”, scrie realitatea.net. 

Organizatorii acţiunii susţin că participanţii la marş se vor întâlni, în cursul după-amiezii de duminică, în faţa Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, după care se vor deplasa pe traseul Bulevardul Carol I – Casa de Cultură a Studenţilor – Bulevardul Independenţei – Str. Elena Doamna – Str. Anastasie Panu – Palatul Culturii.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Rise OUT „în baza dreptului fundamental la liberă întrunire şi asociere, pe care comunitatea LGBTQ şi-l exercită sub protecţia Constituţiei României şi a legislaţiei în vigoare”.

„Ne aflăm la a treia ediţie a marşului Iaşi Pride, eveniment care va contribui pe termen lung la dezvoltarea Iaşiului ca oraş european, un oraş în care este recunoscută diversitatea şi sunt respectate drepturile omului”, au precizat organizatorii.

Marşul Iaşi Pride a fost aprobat de către comisia de avizare a adunărilor publice şi de către primarul Municipiului Iaşi pe data de 17 februarie 2023.

Organizatorii au precizat că, în baza acestui aviz, Poliţia şi Jandarmeria municipiului Iaşi au fost notificate şi au confirmat că vor asigura protecţia participanţilor la eveniment şi vor fi luate toate măsurile necesare pentru desfăşurarea marşului în deplină siguranţă.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor a reacţionat sâmbătă, precizând într-un comunicat de presă că este vorba despre ”un nou marş al celor ce promovează atitudini împotriva firescului şi o ideologie dezumanizantă”.

”Pentru creştini, astfel de provocări, precum şi altele care atentează la bunul-simţ, constituie prilej de revigorare a unei întreite atitudini: de pocăinţă, de rugăciune şi de mărturisire. De pocăinţă, pentru că propriile păcate contribuie şi ele la înmulţirea răutăţii şi a fărădelegii în lume. De rugăciune, pentru că fiecare om, mai ales cel robit de păcat, are nevoie de ajutorul celor care caută adevărata libertate, cea în Dumnezeu. De mărturisire, pentru că e prilej de a rosti public adevăruri de neschimbat, de a condamna ideologii ce se vor a fi impuse prin presiuni şi mediatizare excesivă, prin instigare la ură faţă de tot ceea ce este realitate naturală, biologică. Dumnezeu a creat omul ca bărbat şi femeie. Acesta este punctul de pornire pentru orice discuţie privind căsătoria şi rolul ei în societate. Nu există „alternative” la această realitate, ci doar opţiuni personale pentru care fiecare individ este responsabil şi suportă consecinţele”, au afirmat reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşului.

La ediţia de anul trecut, sute de persoane au participat la marşul Iaşi Pride, în timp ce zeci de persoane au organizat o contramanifestaţie, scandând ”Iaşul nu-i Sodoma”. Din grupul contestatarilor evenimentului, la un moment dat au fost aruncate fumigene şi ouă înspre participanţii la marş.

Un autobuz al Jandarmeriei s-a interpus între cele două grupuri, iar pe traseul evenimentului au fost mobilizate importante forţe de ordine.

spot_img

1 COMENTARIU

 1. Mandru sunt ca sunt pidosnic

  Eu Mandru ma declar azi progresist
  Si recunosc, purtand al nostru ROGVAIV,
  Ca din nascare am apucaturi de sodomist
  Desi-s pe invers, am iesit in dans lasciv

  Viciul sa mi-l fac la lume cunoscut
  Si tinerei fluizi sub CURcuBeu s-adun
  Caci nu conteaza cum ai fost crescut
  Esti sexy si trebuie sa iti propun

  Amor contra naturii sa doresti sa-ncerci
  Cu dusuri aurii si clisme prelungite
  Al tau tunel secret sa fie tot numai clabuci
  Si-n bratele-mi paroase sa gemi cu voluptate

  Astazi tot LGBT-ul marsalui-va fara frica
  Caci toata lumea, pana si Jandarmeria
  Nu mai asculta ce spune popa la biserica
  Iar ai tarii mari vladici sustin pidosnicia

  Dar nu uitati, la voi s-aveti o alifie
  Si balonasele de schimb sa fie pregatite
  Caci in ziua de mandrie, de atata excitatie
  Sa nu va pricopsiti cu HiV sau hepatite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
  sales banner