Asociaţia „Calea Neamului” a dăruit studenților bucureșteni 100 de portrete cu martiri ai închisorilor comuniste și 100 de steaguri tricolore

„De ziua cinstirii martirilor din temnițele comuniste, în mijlocul studenților bucureșteni. Echipa Calea Neamului a dăruit 100 de portrete cu martiri ai închisorilor comuniste, însoțite de o scurtă descriere, și 100 de steaguri tricolore”, scrie, pe activenews.ro, liderul partidului Mişcarea Naţională (MN) şi a asociaţiei „Calea Neamului”, Mihai Tîrnoveanu. 
„Reacția studenților, surprinși de actiunea noastră, a fost extraordinară. Au primit cu bucurie toate aceste simboluri identitare; de cinci ori dacă am fi avut mai multe și tot le-am fi epuizat imediat.
Steagul tricolor si exemplul luptei si jerfei lui Constantin Oprișan, Radu Gyr, Mircea Vulcănescu, Valeriu Gafencu, Aspazia Oțel Petrescu au ajuns în mâinile și conștiința tinerilor noștri.
În noaptea din 14 spre 15 mai 1948, regimul bolșevic a ordonat arestarea a 15 000 de tineri anticomuniști, marea majoritate fiind studenți.
Mulți dintre ei nu s-au mai întors acasă.
Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, spune liderul MN.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare