vineri, decembrie 2, 2022

Atac dur la adresa guvernului Dăncilă / Corina Creţu acuză guvernul că nu depune proiecte de infrastructură pentru a fi finanțate cu fonduri europene!

Comisarul european, Corina Crețu, a lansat luni, de la Bruxelles, un atac dur la adresa Guvernului PSD, de la care a arătat că nu mai acceptă insulte la adresa muncii sale.

Corina Creţu a acuzat guvernul că nu depune proiecte de infrastructură pentru a fi finanțate cu fonduri europene și a adăugat că, preferința autorităților de la București pentru parteneriatele publice private în detrimentul fondurilor europene nu este văzută cu ochi buni la Bruxelles.

Autostradă”Nu înțeleg această tensiune care s-a creat între mine și Guvern. Spunând lucrurilor pe nume: avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură. Nu avem proiecte.

Pentru Târgu Mureș – Iași în primul rând este o prioritate a Comisiei Europene și, o spun cu toată sinceritatea, de aici, de pe podiumul Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa centrală și de est. Avem bani pentru studii de fezabilitate, nu avem nicio solicitare pentru aceste studii de fezabilitate. Din păcate, am văzut că Guvernul vrea să facă această autostradă prin Parteneriat Public-Privat. Specialiștii noștri nu sunt confortabili cu această abordare pentru că înseamnă o deprioritizare a investițiilor”, a declarat Corina Crețu.

  • Comisarul european mai spune că Guvernul Dăncilă și-a încălcat promisiunea de a depune la Bruxelles, pentru finanțare, proiectul metroului Pipera – Berceni.

corina cretu”La ora actuală mai avem în analiză un singur proiect major: proiectul de metrou Otopeni – Gara de Nord. Așteptăm Craiova – Pitești, Târgu Mureș – Iași, podul de la Brăila. Autoritățile române sunt cele care au solicitat schimbarea programului de infrastructură mare, dânșii ne-au dat niște deadline-uri care au fost deja depășite. De exemplu, proiectul de metrou Pipera – Berceni, unde dânșii s-au angajat pe proprie răspundere, sub semnătură, că vor depune în 2017 acest proiect, ne aflăm în octombrie 2018 și nu-l avem depus la finanțare. (…) Chiar vreau să vă anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac.

S-au pierdut 2 miliarde de euro, din păcate în domeniul cel mai vulnerabil și cel mai necesar pentru România, cel al transporturilor. Pentru perioada 2014 – 2020 facem eforturi supraomenești să evităm dezangajările de fonduri”, a subliniat Corina Creţu.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner