„Atacul cibernetic asupra instituțiilor statului se poate dovedi a fi o înscenare și pregătește un posibil scenariu de fraudare a alegerilor”, spune jurnalista de investigaţii Iosefina Pascal

În emisiunea „Ce-i în Gușă și-n căpușă” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a avut o intervenție pertinentă, menită să lămurească ce se ascunde în spatele scandalului atacului cibernetic de la Camera Deputaților, scrie solidnews.ro.

Baza de date a Camerei Deputaților a fost spartă marți de hackeri, după o breșă de securitate. Potrivit unor surse oficiale, hackerii – care ar fi obținut o serie de informații confidențiale – ar fi cerut o răscumpărare de peste 30.000 de euro echivalentul în Bitcoin pentru a șterge datele. Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, a spus că hackerii au extras date de aproximativ 250 de Gigabytes – o parte documente personale, o parte date referitoare la dispozitivele electronice ale parlamentarilor, a relatat presa.

Iosefina Pascal a obținut informații în exclusivitate despre toată această tărășenie, descoperind în urma investigațiilor că arhiva care conținea documentele scurse pe Dark Web a fost creată în urmă cu două zile și a fost descărcată deja de peste 200 de ori (începând cu data de 29 ianuarie 2024). „Indiferent dacă este o chestie înscenată, pentru a justifica suprimarea libertăților prin control excesiv în mediul online sau asupra accesărilor pe care le efectuează românii în mediul online, sau pentru a pregăti terenul pentru o fraudarea a alegerilor ori pentru o contestare a rezultatelor nefavorabile, deci indiferent dacă atacul e real sau nu, avem o mare problemă. Ni s-au ascuns timp de 24 de ore aceste informații, care acum au căpătat o altă valență în media. Observăm că se insistă pe digitalizare foarte mult și, totodată, în mod paradoxal, vedem că sunt atacate rând pe rând instituții importante, de la Parlamentul României, Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică, ANCOM, adică exact entitățile care se ocupă de digitalizare și de securitatea datelor tuturor românilor în cloud-ul guvernamental”, a explicat Iosefina Pascal.

Mai mult decât atât, jurnalista a evidențiat faptul că, în ultima perioadă, CNA-ul a luat la rând entitățile media și de știri care emit informații, articole, materiale audio-video despre legionarism. De închiderea acestora se ocupă exact DNSC, una dintre instituțiile atacate cibernetic. „Este o întreagă mașinărie pusă în funcțiune pentru a se crea impresia că ne năpădesc neo-naziștii, hackerii. Nu s-a lămurit încă Ciolacu dacă AUR e cu rușii, deci e comunist, sau dacă e cu neo-naziștii, deci e pe extrema dreaptă”, a adăugat jurnalista.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare