joi, februarie 22, 2024

Atașatul economic al Ungariei în România: ”Ne așteptăm ca schimburile comerciale să depășească 10 miliarde euro anul acesta” – VIDEO

Atașatul economic al Ungariei în România, Bogár Ferenc, a declarat, într-un interviu pentru ecopolitic.ro, că se așteaptă la schimburi comerciale de peste 10 miliarde de euro în 2022.

  • În acest an, Ungaria este prezentă la evenimentul #DENTAROMMEDICA2022 de la Romexpo, unde participă cu patru companii ce distribuie echipamente medicale.

”Ne așteptăm ca schimburile comerciale să depășească 10 miliarde euro anul acesta”

Potrivit sursei citate, comerțul între cele două țări este dinamic.

”Ne așteptăm ca schimburile comerciale să depășească 10 miliarde de euro anul acesta.

Anul trecut am avut un export din Ungaria spre România de circa 6 miliarde de euro și din România spre Ungaria de 3 miliarde. Sunt schimburi comerciale intensive si România este un important partener comercial pentru Ungaria. Cifrele sunt încurajatoare”, a declarat Bogár Ferenc pentru ecopolitic.ro, în cadrul evenimentului #DENTAROMMEDICA2022.

Ungaria participă cu patru firme la evenimentul #DENTAROMMEDICA2022, prima oară după perioada pandemiei de COVID-19.

”Prima companie comercializează vitamine și suplimente alimentare și este deja prezentă pe piața din România dar caută parteneri noi. Cealaltă firmă este o firmă cu tradiție care are produse cosmetice și dezinfectanți (spitale și industria alimentară).

Cea de-a treia firmă comercializează dispozitive pentru aparate medicale de tip modular. Astfel, se poate construi orice fel de combinație după cerințele clientului.

Ultima firmă are în portofoliu un container pliabil care poate fi folosit atât în cazul catastrofelor naturale, dar și în sănătate. Avantajul este că produsul este pliabil, iar costul de transport este mai mic decât al unui container întreg. Un camion poate transporta 6-7 containere”, a explicat Bogár Ferenc.

Ungaria va fi prezentă și la INDAGRA.

”Peste două săptămâni Ungaria va fi prezentă la evenimentul INDAGRA, unde suntem un partener cu tradițe. Vom avea un stand național cu prezența firmelor din Ungaria” a completat sursa citată.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner