Atenționare de călătorie în Japonia – vor fi căderi masive de zăpadă în zonele de coastă

Japonia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Japonia că autorităţile nipone au emis prognoze pentru căderi masive de zăpadă în zonele de coastă, de-a lungul Mării Japoniei.

Astfel, sunt prevăzute intensificări ale precipitaţiilor sub formă de ninsoare, cu acumulări importante de zăpadă în prefectura Niigata şi regiunea Hokuriku.

În acest context, autorităţile nipone recomandă precauţie în deplasările pe drumurile naţionale, existând riscul producerii de avalanşe şi acumulări de zăpadă importante, care pot genera întreruperi în circulaţia auto şi feroviară.

De asemenea, oficialii niponi prognozează că, în apropierea peninsulei Noto, Prefectura Ishikawa, presiunea atmosferică scăzută va determina intensificări ale vântului şi fulgere.

Informaţii actualizate despre situaţia meteo în Japonia pot fi accesate pe site-ul Agenţiei Meteorologice Japoneze: https://www.jma.go.jp/jma/indexe.html.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tokyo: +81 (0)3 3479 1804, +81 (0)3 3479 0431, +81 (0)3 3479 0432, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Japonia: +81 (0)80 4461 4465.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://tokyo.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.