Atenționare de călătorie în Spaniei, la Barcelona – Grevă generală pe Aeroportul El-Prat, 9 august 2019

ineria avion
Foto: iberia.com

Conform unui comunicat de presă remis ecopolitic.ro, ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, că, în conformitate cu informațiile publicate în mass-media locală, în data de 9 august 2019, se va declanșa o grevă generală pe aeroportul El-Prat din Barcelona.

  • Aceeași sursă menționează că protestul este derulat de personalul care efectuează controlul de securitate, alături de personalul de la sol al companiei „Iberia”.

Având în vedere posibile întârzieri la controlul de securitate și în privința curselor interne și externe, în special cele asigurate de „Iberia”, se recomandă cetățenilor români contactarea operatorilor și informarea din timp asupra modificărilor orarelor de zbor, a mai precizat MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934334223; +34934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al oficiului consular al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://madrid.mae.ro, http://barcelona.mae.ro, http://bilbao.mae.ro; http://sevilla.mae.ro; http://ciudadreal.mae.ro, http://castellon.mae.ro; http://zaragoza.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Sursa: MAE