miercuri, mai 25, 2022

AUR, după ce sute de angajaţi au pichetat Guvernul: Puterea vrea să falimenteze Poşta Română

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a declarat, sâmbătă, că revendicările lucrătorilor de la Poşta Română sunt legitime, afirmând că există un plan prin care se urmăreşte falimentare a companiei, pentru ca activele să fie preluate gratuit.

„Solicitările salariaţilor sunt legitime, în condiţiile în care Poşta Română este premeditat devalizată prin angajaţi ai partidelor şi firme căpuşă. Nu este normal ca un angajat la poştă să câştige de patru ori mai puţin decât la un privat, iar compania să nu dispună de un management performant care să facă poşta competitivă. Guvernanţii i-au adus pe oameni la sapă de lemn. Cu 1.700 de lei pe lună nu poţi face faţă la creşterea galopantă a preţurilor la energie, utilităţi şi alimente”, a declarat preşedintele AUR George Simion, potrivit unui comunicat de presă.

La rândul său, senatorilor AUR Claudiu Târziu a declarat că „există un plan politic de falimentare a acestei instituţii strategice a statului român, pentru ca apoi activele, inclusiv cele imobiliare, să fie preluate gratuit”.

„Vorbim despre un tun de miliarde de euro. Aşa se explică de ce Poşta Română trăieşte din distribuţia pensiilor, iar lucrătorii sunt batjocoriţi cu salarii mizere. Nu se doreşte dezvoltarea acestei companii, ci delapidarea banilor pe care statul i-a investit de-a lungul timpului şi falimentarea ei. Ne vom opune categoric în Parlament, iar românii să ştie că întotdeauna vor avea în noi un aliat şi o voce a dreptăţii”, a mai spus Târziu.

Sute de angajaţi ai Poştei Române au protestat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, faţă de salariile minic pe xare le primesc, 80% din angajaţi sunt plătiţi cu 1.700 de lei net, dar şi faţă  condiţiile de lucru, multe unităţi ale Poştei Române fiind cu igrasie, fără căldură pe timp de iarnă sau aerisire pe timp de vară.

 

 

 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner