AUR: Rafila s-a lăsat învins de Raed Arafat; mor oameni pentru că, fără niciun semn din partea subsecretarului de stat devenit împărat, nimic nu mişcă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, „s-a lăsat învins de Raed Arafat”, şi „mor oameni pentru că, fără niciun semn din partea subsecretarului de stat devenit împărat, nimic nu mişcă”, a afirmat luni deputatul AUR Adrian Axinia, în plenul Camerei Deputaţilor, scrie Agerpres.

„Domnule Rafila, la instalarea dumneavoastră în funcţia de ministru al Sănătăţii mulţi oameni şi-au pus speranţa că veţi fi acela care va începe procesul de însănătoşire a sistemului sanitar românesc. După miniştrii dezastruoşi din ultimii ani, venirea unui medic renumit şi echilibrat la Ministerul Sănătăţii era un lucru de salutat. Ca dovadă, la început de mandat avea şi susţinerea românilor, lucru reflectat inclusiv în sondaje de opinie. Aţi capotat însă jalnic. În momentul în care v-aţi dat jos haina de doctor şi aţi luat o pe cea de politician, românii văd astăzi că singurul dumneavoastră scop este să daţi bine în faţa şefilor de partid. (…) Comoditatea şi pasivitatea de care daţi dovadă permit cancerului care a cuprins sistemul sanitar să facă metastaze”, a declarat deputatul AUR la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii.

El a precizat că ceea parlamentarii AUR îi reproşează ministrului Sănătăţii se referă în primul rând la „abandonarea luptei pentru sistemul de gestionare a urgenţelor medicale”.

„V-aţi lăsat învins de Raed Arafat – cea mai mare piedică în calea reformării sistemului sanitar românesc. Aţi lăsat Ambulanţa în subordinea lui, aţi lăsat banii la MAI şi v-aţi cumpărat liniştea. Dacă aveaţi gânduri reale de reformă, nu aţi fi acceptat niciodată o astfel de umilinţă. Mor oameni pentru că pe salvări SMURD sunt pompieri, nu doctori, mor oameni pentru că, fără niciun semn din partea subsecretarului de stat devenit împărat, nimic nu mişcă”, a susţinut parlamentarul AUR.

În al doilea rând, a adăugat el, ministrul Rafila „păstrează sistemul sanitar baronizat de PSD şi PNL, iar acest lucru este vizibil de fiecare dată când avem crize generate de diverse tragedii din spitalele româneşti”.

„Am văzut şi la Botoşani şi la Ialomiţa, dar şi la Bucureşti că managerii numiţi sunt exclusiv clientelă politică. Folosiţi spitalele româneşti drept feude pentru PSD şi PNL. Fiind complice în faţa acestor realităţi, vă faceţi părtaşi la acest dezastru. Domnule Rafila, nu dumneavoastră sunteţi principalul vinovat că nu se fac spitale regionale, spitale judeţene, şi nu se atrag banii din PNRR, vinovaţi sunt şefii dumneavoastră de la PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, vinovatul este preşedintele Iohannis, care a patronat un sistem pe prinicipiul ‘scapă cine poate’. Culpa dumneavoastră, domnule Rafila, este complicitatea. (…) V-aţi bătut joc de speranţele românilor!”, a transmis Adrian Axinia.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare