Aurelian Pavelescu: „Papa Ioan Paul al II-lea vorbea despre ”decreștinarea Occidentului” ca un fenomen ireversibil, sub asaltul individualismului, consumerismului și sexualității, iar Papa Francisc a considerat că soluția este adaptarea bisericii, prin îmbrățișarea progresismului, iar nu rezistența”

„EXPLOZIA GLOBALISMULUI ȘI PAPA FRANCISC I. VA URMA UN PAPĂ CONSERVATOR SAU UNUL PROGRESIST? Biserica Catolică, prin doctrină și prin structură, a înțeles dintotdeauna universalitatea (catolic înseamnă universal) și în cheia politică și globalizantă. Papa este și șef de stat, iar biserica nu are dimensiune națională, multiculturalitatea ținând de esența sa. Universalitatea bisericii ortodoxe ține exclusiv de trăirea spirituală, însumând tradițiile sacre și naționalitățile, compusă din biserici autonome, naționale, cu capi de sine stătători. Putem spune că primul imperiu occidental a fost cel catolic”, srie, pe Facebook, avocatul Aurelian Pavelescu, liderul PNŢCD.

„Odată cu procesul globalizării (diferit de globalism), suveranii pontifi s-au confruntat cu mari provocări, de menținere a doctrinei religioase, în fața marilor mutații politice, economice și sociale. Au existat papi conservatori și papi progresiști, anti sau pro globalism. Cu atât mai dificil de gestionat, cu cât componenta socială a Bisericii Catolice este foarte importantă, față de Biserica Ortodoxă a cărei componentă definitorie este cea mistică.

Față de predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea (Ratzinger), un conservator, apărător al credinței, Papa Francisc I a fost un papă progresist radical, susținător fervent al globalismului. Ultimul mare eveniment, Sinodul Sinodalității, a condus la adevărate schisme și revolte în sânul bisericii catolice, mai mulți cardinali, arhiepiscopi și episcopi contestând deschis deciziile privind binecuvântarea persoanelor cu alte orientări sexuale sau cresterea autorității femeilor și ”societății civile” în cler, fiind negat, potrivit ierarhilor și doctrinarilor catolici, chiar DEPOZITUL DE CREDINȚĂ. Papa Ioan Paul al II-lea vorbea în anii 80-90 despre ”decreștinarea occidentului” ca un fenomen ireversibil, sub asaltul individualismului, consumerismului și sexualității, iar Papa Francisc I a considerat că soluția este adaptarea bisericii, prin îmbrățișarea progresismului, iar nu rezistența.

Moartea Papei Francisc așează Biserica Catolică la o nouă răscruce. Va urma un papă conservator sau unul progresist?”, scrie Pavelescu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare