Avocata Ingrid Mocanu, după ce nu a fost primită la un spital de stat pe motiv că nu mai erau locuri: „Păi bă băieți! Dacă nu aveam niciun ban, urma să mor în stradă ca un câine?”

Avocata Ingrid Mocanu se revoltă pe pagina ei de socializare după ce a avut o problemă de sănătate care i-a pus viața în pericol și a reușit să se trateze doar pentru că avut bani să meargă într-un spital privat, după ce în spitalul de stat i s-a spus că…nu mai erau locuri.

„Hai că am înviat… aproape. Am avut în această perioadă o problemă de sănătate care mi-a pus viața în pericol. M-a dus salvarea la un spital de stat, altfel renumit și plin de ifose. Au văzut că e grav, că problema este „de moarte”, dar m-au scos în stradă că… nu au locuri. Evident, în stare gravă, m-am dus la un spital privat, cu niște medici ca niște oameni și care păreau că știu ce caută pe acolo. Tot evident, am plătit o grămadă de bani… pentru posibilitățile a 99,99% dintre români. Sigur, privatul poate cere cât vrea el, e afacerea lui. Mă întreb: dacă nu aveam niciun ban, urma să mor în stradă ca un câine? De ce plătesc pe lună cât un salariu lunar al asistentei de la stat?

Au rezolvat problema „corupției” și „salarizării” la medici? Păi cum? Acum iau o grămadă de bani din contribuțiile noastre uriașe și te lasă să mori în stradă? Păi băbăjeți! Eu nu vreau să mai plătesc bani aiurea în tramvai pentru ca numai voi, șmecherii, familiile și amantele voastre să aibă locuri în spitale sau să se trateze pe banii mei pe la AKH and co. ! Vreau să îmi dați mie banii de asigurări și mă asigur singură sau plătesc direct. Dacă voi face sesizări? Mă gândesc, dar cum eșuarea este aproape totală în statul ăsta de ageamii și hoți, nu am vreo speranț”, a scris duminică, pe Facebook, avocata Ingrid Mocanu.

După cum se ştie, şapte medici de la Spitalul Județean de Urgență din Galați au fost puși sub acuzare și plasați sub control judiciar, cu interzicerea practicării profesiei, în cazul bărbatului care a murit acum un an, după ce a fost plimbat între spital și casă, fără tratament și fără îngrijiri medicale, deși avea simptome evidente de pneumonie.

Medicii sunt acuzați de ucidere din culpă, abuz în serviciu și accesarea ilegală a unui sistem informatic.

Patru medici de la Unitatea de Primiri Urgențe și trei medici de la Secția Laborator de analize au fost puși oficial sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, la capătul unei anchete care a durat aproape un an.

Medicii de la UPU, doi specialiști și doi rezidenți, sunt acuzați că fie nu i-au acordat nici un fel îngrijiri pacientului, fie l-au tratat superficial și cu mare întârziere.

Ceilalți medici inculpați în dosar sunt de la laboratorul de analize al spitalului și sunt acuzați că lipseau nemotivat de la serviciu, au prelucrat cu mare întârziere probele pacientului, ignorând starea de urgență și au încercat să ascundă acest lucru prin modificarea unor date din sistemul informatic al unității medicale.

Pe 30 octombrie 2021, Nicu Florin Chirilă, care avea 46 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Galați pentru că respira foarte greu, transpira abundent, avea febră și tușea puternic.

Nu l-a băgat nimeni în seamă și, după câteva ore, a fost trimis acasă fără să fie consultat de vreun medic.

Patru zile a fost plimbat între casă și două spitale, ținut în frig și lipsit de îngrijiri medicale.

În a cincea zi, a fost internat în cele din urmă, însă a murit câteva ore mai târziu.

La aproape trei săptămâni de la moartea bărbatului și la presiunea opiniei publice, procurorii au dispus exhumarea trupului neînsuflețit în vederea realizării necropsiei necesară pentru stabilirea cauzelor exacte ale decesului.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare