vineri, iunie 2, 2023

Avocatul Piperea: Ciolacu nu va mai fi premier; în toamnă, până când s-a amânat rotativa, vor fi şi mai multe greve, şi mai multă sărăcie, deci de ce ar vrea PSD să preia atunci guvernarea?

Avocatul Gheorghe Piperea scrie, pe Facebook, că nu crede că Ciolacu va mai fi premier în condiţiile în care PSD nu are de ce să-şi dorească să preia conducerea Guvernului în toamnă, termenul până la care s-ar fi amânat rotativa, când va fi şi mai multă sărăcie, dar şi mai multe greve.

„Rotația premierilor nu se mai face. Se amână pentru la toamnă, pe motiv de grevă a profesorilor, dar la toamnă grevele vor fi mai multe și va fi mai multă sărăcie. Deci nu, nu va prelua Ciolacu demnitatea de premier. De altfel, nici nu mai cred că își dorește. Mult mai bine îi va fi într-un fel de opoziție la putere, din interiorul puterii…

Iată ce spuneam în data de 30 decembrie 2022:

(i) În plan politic, PSD va trebui să dea piept cu realitatea crudă și cruntă a refuzului președintelui Iohannis de a-l numi premier pe dl Ciolacu. În mod normal, într-o asemenea situație, PSD ar trebui să iasă de la guvernare, dar nu o va face, invocând situația grea, crizele, poate chiar o nouă stare de urgență/alertă pe motive economice sau climatic-meteorice. Consecința nu va fi recâștigarea de către pnl și usr a vreunei părți din electorat (nu mai crede nimeni în ei), ci un gol imens în „piața” politică, de unde o cerință de umplere rapidă cu alte oferte. Poate fi vorba de un curent sănătos, suveranist și patriotic, sau de un curent de scandal, trivial, nefrecventabil, de genul celui creat în 2000 de Corneliu Vadim Tudor.

(ii) În plan social, polarizarea socială se va acutiza – vom avea mult mai mulți săraci și flămânzi și mult mai puțini bogați, îmbogățiți cu asupra de măsură. Pentru săraci, ascensorul social se va bloca la subsol. Pentru clasa de mijloc, ascensorul social se va bloca între mezanin și etajul unu. Clasa de mijloc va începe să sărăcească accentuat. Sprijinul din pandemie și cel referitor la criza energetică și de carburanți nu vor putea ține la nesfârșit, pentru că economia nu mai permite nici subsidii, nici împrumuturi în acest scop (…)”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner