Barna: S-a încheiat prima rundă de consultări interinstituționale pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență

Vicepremierul Dan Barna anunța, sâmbătă dimineața, că s-a încheiat prima rundă de consultări interinstituționale pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Echipa cu care lucrez la Guvern și cea de la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene au reușit, într-un timp foarte scurt, să adune idei de reforme care ar putea fi incluse în PNRR.

  • Însă pentru ca acest lucru să se întâmple ele trebuie să respecte condițiile din regulament și să fie derivate din recomandările specifice de țară ale Comisiei Europene. E, de asemenea, obligatoriu ca aceste proiecte să poată fi finalizate până în 2026.

 

  • Totalul finanțărilor din PNRR depășește 30 de miliarde de euro (jumătate sub formă de granturi, jumătate împrumuturi).

Consultările continuă săptămâna următoare cu partenerii din societatea civilă – organizații non-guvernamentale și mediul de business.

Pentru transmiterea variantei finale a PNRR ne-am asumat un calendar foarte ambițios, urmând să îl transmitem către Comisia Europeană până la sfârșitul lunii aprilie”, a scris Barna, pe Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare