Băsescu: A fost suficient ca UDMR să ameninţe şi vânzătorul naţional, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din OUG 9

Traian Băsescu a lansat un nou atac la adresa liderului PSD Liviu Dragnea pe subiectul OUG 9/2018 – cea care a dus la demisia ministrului Educației.

„Totul de vânzare! În luna August 2018, prin Ordonanţa nr. 9, se stabilea că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor, orele de Limba Română să fie predate de prfesori absolvenţi ai facultăţii de Limbă şi literatură Română. A fost o măsură corectă, având în vedere că mulţi din învăţătorii etnici maghiari,cadre didactice cu studii medii, pregătiţi în şcoli de limbă maghiară, pot avea dificultăţi în vorbirea şi scrierea corectă a Limbii Române.

Acest lucru a înfuriat conducerea UDMR care desfăşoară, cu complicitatea PSD, o politică agresivă de deromânizare şi de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari.
A fost suficient ca UDMR să ameninţe şi vânzătorul naţional, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din Ordonanţa 9/2018. 


Textul care susţinea învăţarea Limbii Române de către toţi cetăţenii ţării a fost anulat imediat printr-o ordonanţă de urgenţă. Oare unde au fost „patrioţii” de la ALDE ?
Limba Română este cel mai puternic liant al acestei naţiuni. Să vinzi Limba Română în an centenar este o ticăloşie fără margini.


Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie „totul este de vânzare”, de la gaze naturale, înzestrarea armatei şi funcţii de ministru până la Limba Română”, scris Băsescu, pe Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare