Băsescu către PNL şi USR: Dacă nu găsesc motive pentru o moţiune, le sugerez să ia scrisoarea puciştilor, s-o numeasca Moţiune de Cenzură

Basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu acuză PNL şi USR „de un blat ruşinos cu PSD refuzând să depună o moţiune de cenzură”.

Băsescu spune că „PNL şi USR pur şi simplu mimează opoziţia”, într-un context în care, susţine el – economia este măcinată de criza pestei porcine, gestionată cu deplina incompetenţă de guvern, sub comanda politică, dreptul la libera exprimare a fost înăbuşit prin intervenţia exagerat violentă a jandarmilor împotriva manifestanţilor din 10 August în Piaţa Victoriei, guvernul Dăncila este incapabil să utilizeze fondurile europene, alianţa PSD-ALDE scârţâie din toate încheieturile datorită ambiţiilor prezidenţiale ale lui Tăriceanu şi a blocării amnistiei şi graţierii, PSD este brăzdat de falii generate de lupta clicilor din interior pentru bani şi putere, lupte care nu se vor opri curând, dar şi UDMR se declară nemulţumit de colaborarea cu Guvernul Dăncila.

PNL USRÎn acest context, spune Băsescu, preşedinţii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, mimează opoziţia şi depun moţiuni simple împotriva miniştrilor Carmen Dan şi Petre Daea, „moţiuni care constituţional nu au nici un efect, în loc să se alăture PMP şi să depună o moţiune de cenzură sănătoasă împotriva Guvernului Dăncila”.

„Dacă moţiunea de cenzură ar reuşi, acela ar fi şi sfârşitul lui Dragnea şi, slavă Domnului, sunt destui parlamentari PSD care îi vor capul acum când este şubrezit consistent. Moment politic mai bun pentru o moţiune de cenzură nu poate exista. (…) Din păcate asistăm la un blat degradant pentru PNL şi USR, la fel ca blaturile din Parlament la votul legii care propunea 300 parlamentari sau cea prin care se acordă pensii speciale aleşilor din administraţia locală, când PNL a votat cot la cot cu PSD.

Firea Pucistii PSDDacă USR şi PNL nu găsesc motive pentru o moţiune de cenzură, le sugerez să ia scrisoarea puciştilor Firea, Stănescu şi Ţutuianu, s-o numeasca Moţiune de Cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, şi s-o depună.

Din PSD vor avea sigur voturile puciştilor care sunt departe de a se dezice de acţiunea lor. Sunt unii care se cred pe ei deştepţi (de fapt niste propagandişti blatişti) şi pe noi proşti, care public justifică inacţiunea politică prin faptul că opoziţia nu are majoritate în Parlament. De acord. Dar un guvern mai bun decât Guvernul Dăncilă, cu care să nu ne fie ruşine în preşedinţia UE, putem avea ? Eu sunt convins ca da .”, a spus senatorul PMP într-o postare pe Facebook.