Băsescu: Dăncilă – cea mai bună soluţie pentru preşedinţia PSD; Teodorovoci nu e o soluţie nici măcar pentru contabil la o scară de bloc

Traian Basescu

Cea mai buna soluţie în acest moment pentru preşedinţia PSD este Viorica Dăncilă, a afirmat vineri fostul preşedinte Traian Băsescu, europarlamentar PMP.

„Uitaţi-vă, înainte de acest congres, au fost unii care voiau nu ştiu ce amânări, ca să pregătească un congres după alegerile prezidenţiale – şi e vorba de dna Firea, domnul acela, nu mai ştiu cum îl cheama… Stănescu. (…) I-a agăţat în cuier (n.r. – Viorica Dăncilă) ca pe hainele de schimb. Nu s-a jenat deloc să faca ordine într-un proces care, dacă e să fiu cinstit, era necesar”, a declarat Băsescu la România TV.

Întrebat pe cine vede candidat al PSD la prezidenţiale, Băsescu a spus:

teodorovici„Teodorovici nu este o soluţie nici măcar pentru contabil la o scară de bloc. Nu cred că Teodorovici e la încălzire pentru funcţia de preşedinte al României”.

„Sincer să fiu, cred că aceste alegeri interne, făcute în situaţie de urgenţă în PSD, ne vor da o explicaţie despre viitorul candidat la prezidenţiale, în condiţiile în care eu, cel puţin, consider că PSD nu are şanse să intre în turul II cu un candidat la prezidenţiale. (…) Cred că doamna Dăncilă are bunul simţ de a nu candida la prezidenţiale, şi, totuşi, dintre toţi pesediştii, pare a avea bun simţ. În orice caz, va fi foarte spectaculos, că vreau să-l văd pe Codrin Ştefănescu cu 50 de voturi în partid”, a adăugat Băsescu.

În opinia sa, conducerea care va fi aleasă la Congresul PSD nu va rezista mult.

Viorica Dancila„În mod categoric va fi nevoie de un nou congres (…), pentru că doamna Dăncilă n-a vrut să fie un preşedinte interimar. Adică n-a vrut în perspectiva faptului că vor fi alegeri prezidenţiale, iar, pe de altă parte, este prim ministru în funcţie – n-a vrut să aibă agăţat titlul de preşedinte interimar al PSD, ca să clarifice lucrurile ca un om politic matur şi responsabil”, a adăugat europarlamentarul PMP.

Traian Băsescu susţine că, dacă nu va intra în turul al doilea al prezidenţialelor, „în mod cert cea mai mare parte a electoratului PSD nu se va duce la vot”.

„Dar cei care se vor duce – 1 milion – 1,5 milioane, cred că vor vota împotriva preşedintelui Iohannis, ca să se răcorească pentru bătălia psihică pe care le-a aplicat-o. Din acest punct de vedere, dacă aş fi Iohannis, aş face tot ce mi-ar sta în putere pentru ca PSD să intre în turul II”, a adăugat fostul şef de stat.