Bătaie între femei la PSD Cluj. Conflictul, după ce una dintre ele le-ar fi reproşat celorlalte că fumează în sediu

Patru dintre membrele PSD Cluj au fost implicate într-un incident violent în urma cărora două dintre ele au ajuns la spital. Scandalul, care a fost aplanat de către poliţişti, ar fi pornit, conform presei locale, de la faptul că una dintre ele a reproşat altora faptul că fumau în sediul de partid. Una dintre cele implicate a plecat din spital cu un picior în ghips, postând pe reţelele sociale un mesaj critic la adresa celei cu care a avut altercaţia. Oficiali ai Poliţiei Cluj au declarat pentru News.ro că desfăşoară cercetări din oficiu pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Membrele PSD Cluj care vineri au fost implicate într-un incident violent la sediul filialei judeţene a partidului vor fi cercetate de către Comisia de Etică a filialei judeţene. Preşedintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoş, a declarat duminică, pentru News.ro, că a solicitat „toleranţă zero faţă de astfel de fapte”. La rândul său, conducerea filialei municipale Cluj-Napoca, din care cele implicate fac parte, a transmis: „Asemenea evenimente provocatoare generate de către persoane cu vădite tentaţii de violenţă verbală şi fizică pot doar să ne determine să ne delimităm şi să separăm drumurile”, transmite News.ro. 

 

Conform reporterilor de la Foaia Transilvană, scandalul a pornit de la faptul că Anca Ciubăncan, consilier local, le-a reproşat unor colege faptul că fumau în sediul de partid.
„Totul s-a întâmplat în curte. Am ajuns la sediu şi le-am cerut să deschidă poarta cu telecomanda. Fumau ca turcoaicele înăuntru. Şi le-am spus să nu îşi bată joc de munca altora. Atunci Sacaliş a început să mă înjure. În acel moment le-am spus că sediul PSD este spaţiul public. Sacaliş mi-a să o f** pe mama şi pe Aurelia Cristea cu legea ei. Sacaliş a venit şi a sărit pe mine şi avea nişte tenişi în picioare şi mi-a dat cu picioarele în burtă. Am reuşit să mă trag şi atunci Sacaliş a revenit şi m-a împins şi am căzut, şi m-am lovit la cap” a declarat Anca Ciubăncan pentru Foaia Transilvană
Ulterior, Angela Sacaliş a postat, pe Facebook, o fotografie cu ea cu piciorul în ghips, în scaun rulant, însoţită de un mesaj critic la adresa Ancăi Ciubăncan.
„Legat de incidentul din 17 martie, în care am fost acuzată pe nedrept, multe informaţii sunt false şi total eronate. A fost un scandal în care eu m-am ales cu piciorul în ghips şi cu imaginea pătată, dar nu a fost provocat de mine sau de tinerele domnişoare ale căror nume au apărut peste tot în presă. Tot ce a spus «doamna» Anca Ciubăncan este FALS! Ea a fost cea care a pornit conflictul şi tot ea s-a folosit de vechile metehne să se impună, după cum deja se ştie în spaţiul public. Ciubăncan, pentru că „doamnă” este mult spus, a dat dovadă de cel mai josnic comportament pentru o femeie. În loc să apeleze la o atitudine demnă de o consilieră locală şi să se folosească de dialog, ea s-a rezumat la violenţă. O spun cu subiect şi predicat: Nici eu şi nici domnişoarele menţionate de dânsa în acest conflict nu suntem vinovate de acest incident”, a scris Angela Sacaliş pe Facebook.
Oficiali din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au declarat duminică, pentru News.ro, că una dintre femeile implicate a anunţat Poliţia.
„În după-amiaza zilei de 17 martie a.c., Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că într-o curte interioară situată pe strada Eroilor, are loc o stare conflictuală între două femei. Starea conflictuală a fost aplanată, iar poliţiştii au oferit femeilor în cauză îndrumări legale, privind dreptul de a formula plângeri penale în termenul prevăzut de lege, la acel moment persoanele refuzând deplasarea la sediul unităţii de poliţie. Au fost demarate cercetări din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, urmând a fi stabilite toate aspectele de interes pentru cauză”, a transmis, duminică, IPJ Cluj.
Preşedintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoş, a declarat, pentru ziardecluj.ro, că „este un incident regretabil”.
„Biroul Organizaţiei municipale Cluj-Napoca va analiza în cel mai scurt timp acest incident şi va lua măsurile corespunzătoare. De asemenea va fi sesizată Comisia de Etică”, a transmis Cordoş jurnaliştilor locali.
Duminică, Alexandru Cordoş nu a putut fi contactat.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare