Bate vânt de schimbare la Ministerul Justiţiei? – Dragnea anunţă că Titus Corlăţean revine în Guvern

titus_corlatean

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Târgovişte, că fostul ministru al Justiţiei, Titus Corlăţean ar putea reveni pe un pot în guvernul condus de Viorica Dăncilă.

  • Dragnea a amintit că Titus Corlăţean a făcut „treabă foarte bună” atât ca ministru de Externe, dar şi ca ministru al Justiţiei şi a arătat că, personal, l-ar dori înapoi în Guvern.

„Titus este un om pe care îl respect foarte mult, un om destul de dificil pentru cine nu e obişnuit să discute pe principii. Eu nu am văzut la Titus niciodată, în posturile guvernamentale şi nu numai pe care le-a avut, vreo secundă de aplecare sau vreun moment în care să nu îşi apere ţara şi demnitatea acestei naţiuni. Un om de echipă rar, pe care puţini l-au apreciat. Şi unii, din păcate care i-au fost şefi, doar s-au folosit şi în momente grele l-au aruncat la câini”, a afirmat Dragnea la conferinţa de alegeri a PSD Dâmboviţa.

Dragnea rovanaEl a adăugat că nu îl „va lăsa” pe Titus Corlăţean, pentru că şi partidu, dar şi România au nevoie de el.

„Şi sper ca, într-un timp destul de scurt, Titus să revină în Guvernul României pentru că România are nevoie de el”, anunţat preşedintele PSD.

Întrebat joi, la finalul bilanţului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dacă se aşteaptă să fie remaniat, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a arătat că doar la CCR mandatul este fix şi nu poţi fi revocat nici de către cei care te-au desemnat.

„În momentul în care în Monitorul Oficial se numeşte un alt ministru, e normal că mandatul meu a încetat. Voi aştepta noul ministru mai devreme sau mai târziu, voi preda documentele pe bază de proces verbal, aşa cum le-am şi primit, voi preda sigiliul şi voi ura ‘succes’ continuatorului meu. Eu îmi exercit atribuţiile legale pe care le am. Decizia politică nu este la mine şi mai mult decât atât nu am ce să vă răspund”, a afirmat Tudorel Toader.