Beatrice Tudor: Preşedintele trebuia să-l decoreze pe Mihnea Constantinescu în timp ce acesta era în viață

iohannis Beatrice tudor
sursa foto: captura DIGI24

Deputatul PSD de București Beatrice Tudor, secretarul Comisiei pentru cultură, arte și mass-media, l-a criticat miercuri pe președintele Klaus Iohannis, acuzându-l de faptul că încearcă să capitalizeze electoral în urma decorării post-mortem a ambasadorului Mihnea Constantinescu.

“Mihnea Constantinescu a fost fără nicio rezervă un mare român, un excepțional profesionist și un om cu totul și cu totul special.

Fără dubiu că Mihnea Constantinescu merita să fie decorat cu Ordinul Național <<Serviciul Credincios>> în grad de Mare Ofițer. Dar merita să primească această recunoaștere cât timp era în viață.

Pentru că întreaga sa activitate profesională, promovarea și protejarea intereselor României nu au fost cunoscute de ieri, de astăzi.

  • Este profund regretabil faptul că președintele Iohannis a decis să-l ignore pe acest mare român în timp ce era în viață, doar pentru a-l decora post-mortem. Mihnea Constantinescu merita mai mult”, a declarat Beatrice Tudor, potrivit unui comunicat transmis ecopolitic.ro

În acest context, Beatrice Tudor a mai arătat că în România există un deficit de recunoștință față de valorile societății, chiar și la cel mai înalt nivel.

Beatrice Tudor PSD deputat“Episodul acesta care-l implică pe președintele Iohannis și pe Mihnea Constantinescu ne arată ce deficit imens de recunoștință există în societatea românească, chiar la cel mai înalt nivel.

Oamenii deosebiți, cei care își aduc aportul la dezvoltarea României, la protejarea intereselor naționale peste hotare, cei care mișcă România înainte, merită să fie și trebuie să fie recunoscuți și apreciați cât timp sunt în viață, pentru a putea să acționeze cu și mai multă putere în vederea îndeplinirii obiectivelor naționale.

Nu este nevoie doar de gesturi simbolice, precum decorările post-mortem, ci este nevoie de sprijin susținut”, a mai afirmat deputatul PSD de București.