Beatrice Tudor (PSD): Dreptate până la capăt în cazul Sorina

Beatrice Tudor vot pentru Spitalul Metropolitan

Deputatul PSD Beatrice Tudor a reacţionat ferm după publicare informaţiei potrivit căreia procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor au pus-o sub urmărire penală pe procuroarea care ar fi bruscat fetiţa din Baia de Aramă.

  • Ea afirmă că toţi cei responsabili pentru acest caz trebuie să răspundă, atât în faţa legii, cât şi în faţa societăţii.

“Cazul Sorina a fost o radiografie a câtor lucruri pot să meargă prost într-o societate care a ajuns, în mod inexplicabil, să pună accent pe forţă.

fetita sorinaDe la modul în care s-a implicat şi comportat procurorul, până la descinderea cu mascaţi pentru o fetiţă, de la modul în care a fost gestionat cazul de DGASPC Mehedinţi, până la reacţia unei părţi a societăţii româneşti, tot ce a putut fi greşit a fost greşit, tot ce a putut merge prost a mers prost. Toţi cei vinovaţi trebuie să răspundă, în faţa legii şi în faţa societăţii, ca să învăţăm ceva din trauma acestui copil, care va purta aceste cicatrici emoţionale toată viaţa. În acest caz chiar avem nevoie de dreptate până la capăt”, a declarat Beatrice Tudor.

Beatrice Tudor PSD deputatDeputatul PSD de Bucureşti a mai afirmat că acest caz ar trebui să stea la baza unei analize privind modalitatea de intervenţie în această situaţie, iar această analiză, odată finalizată, ar trebui formalizată într-un ghid instituţional.
“Sunt sigură că sunt multe lecţii de învăţat din cazul Sorina. Avem nevoie de timp şi de răbdare să le procesăm pe toate. Dar odată finalizată această analiză, cred că putem să sintetizăm concluziile sub forma unui ghid instituţionalizat, de care pot beneficia mai multe instituţii care se vor confrunta cu situaţii similare pe viitor”, a mai afirmat Beatrice Tudor.