luni, august 8, 2022

Beatrice Tudor: PSD e singurul partid care a crescut alocaţiile în ultimii 10 ani

PSD e singurul partid care a crescut alocaţiile în ultimii 10 ani, şi totodată singuru partid care a prevăzut în programul de guvernare o creștere a alocațiilor de la 84 de lei la 150 de lei.a afirmat vineri deputata social-democrată Beatrice Tudor.

  • „Bugetul pe 2019 a fost adoptat! Majoritatea PSD-ALDE a reușit să treacă acest proiect, unul dintre cele mai bune bugete pe care le-a avut România până acum.

Creșterea economică se va simți în buzunarele românilor și în bugetele comunităților locale. Vor crește salariile și pensiile, iar comunele și orașele vor primi fonduri mai mari. PNL și USR s-au opus bugetului și au votat împotriva tuturor acestor majorări. Ceea ce arată încă o dată ipocrizia Opoziției. Ieri cereau alocații mărite pentru copii, iar astăzi au votat împotriva bugetului care prevedea inclusiv această creștere”, a afirmat Beatrice Tudor pe pagina de socializare.

Parlamentarul a adăugat că doreşte să dea o serie de detalii „pe care presa și mai ales unii politicieni se fac că le uită”: „PSD este SINGURUL partid care a crescut alocațiile în ultimii 10 ani. Mai precis, le-a dublat în 2015, de la 42 la 84 de lei.

  • Nici Emil Boc și nici Dacian Cioloș nu au crescut alocația pentru copii. PSD este SINGURUL partid care a prevăzut în programul de guvernare o creștere a alocațiilor de la 84 de lei la 150 de lei.

Această măsură ar fi urmat să fie luată în acest an, iar în urma votului de ieri, Guvernul PSD va plăti alocații mărite de la data de 1 martie. Ce s-a întâmplat ieri în Parlament a fost, de fapt, o crasă dovadă de incompetență din partea Opoziției. Au vrut să iasă în evidență, dar au dovedit că nu știu nici legi, nici finanțe. Nu numai că au indicat o sursă eronată de finanțare, dar au și greșit la calcule, astfel încât suma propusă nu era suficientă pentru plata alocațiilor majorate. Așa că PSD a intervenit și a găsit soluția legală și realistă pentru majorarea alocațiilor. Guvernul va da o Ordonanță de Urgență, astfel încât fiecare copil să primească o sumă de 150 de lei pe lună”.

Cât despre PNL și USR, a adăugat deputata PSD, „ce fac aceste partide se cheamă amatorism și ipocrizie”.

PNL USR„PNL și USR au avut ocazia să crească și salarii și pensii și alocații. Dar singurul lucru pe care l-au făcut a fost să crească profiturile multinaționalelor. Asta când n-au tăiat direct veniturile românilor. Așa că cei din Opoziție nu sunt măsură să dea lecții de protecție socială.

Cu atât mai mult cu cât NU au votat un buget care prevede creșteri de salarii, de pensii și de alocații pentru copii”, a argumentat Beatrice Tudor.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner