Beatrice Tudor (PSD): Guvernul face pași mari în implementarea celui mai important proiect dedicat asistenței maternale din România. Parlamentul are obligația să țină pasul cu Executivul

Tudor Beatrice

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, a declarat, în contextul în care prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat măsuri legislative privind implementarea etapei a doua a proiectului guvernamental adresat copiilor instituționalizați “Team-up”, că Parlamentul României are datoria să urmeze exemplul Guvernului și să accelereze adoptarea de acte normative care îmbunătățesc cadrul legal referitor la protecția și drepturile copilului. 

“Cea mai importantă veste din ultimii 20 de ani pentru copiii aflați în grija statului a venit ieri de la Guvern, în urma semnării documentului care permite implementarea Proiectului Team-up: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor. Proiectul are două componente: pe de o parte se va asigura plata salariilor asistenților maternali, iar pe de altă parte, cel mai important aspect, se asigură un cadru familial de îngrijire pentru cei 22.000 de copii care se află în centrele de plasament din România. Este cel mai mare și mai hotărât pas pe care-l face Guvernul României pentru a facilita integrarea în societate a acestor copii”, a declarat deputatul PSD de București, Beatrice Tudor.

 În acest context, deputatul PSD a arătat că pe agenda legislativă a Parlamentului sunt, sau urmează să intre, acte normative care vin să întărească și să îmbunătățească cadrul legislativ dedicat protecției copiilor și a făcut un apel către toți parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică, să susțină aceste măsuri.

 “În dezbatere parlamentară există modificarea legii privind procedura adopției. Este o lege care aduce modificări importante, atât în ceea ce privește limitarea perioadei de ședere a copilului în sistemul de protecție, urgentarea procedurii de dobândire și menținere a statutului de copil adoptabil și flexibilizarea evaluării adoptatorilor și a etapei de monitorizare post-adopție. În același sens, după ce se va finaliza procedura de avizare inter-ministerială și după ce va fi adoptat de către Executiv, va ajunge în Parlament și actul normativ care îmbunătățește legislația pentru protecția și promovarea drepturilor copilului. Fac un apel către toți parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică, să susțină aceste acte normative și să participe la urgentarea adoptării lor, pentru că ele nu sunt nici despre PSD, nici despre Guvernul PSD-ALDE, ci sunt despre copiii României, față de care avem cu toții o datorie morală, dincolo de politică”, a mai afirmat Beatrice Tudor.